Kapros reteksaláta recept

Magas c vitamin tartalma miatt a retek vitaminban szegény időszakban nagyon hasznos lehet. Mérsékelten fogyasztva a elősegíti az emésztést, vesetisztító és étvágykeltő hatású.

Hozzávalók (4 főre):

– 1 teáskanál ételízesítő – sok zöldséggel

– 2 csomag hónapos retek

– fél fej káposzta

– 1 db lilahagyma

– 2 dl natúr joghurt

– 2 ek olíva olaj

– 1 gerezd fokhagyma

– 2 ek friss kapor apróra vágva

– őrölt bors

recept_doboz14

A káposztát lereszeljük, a retket vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk őket ételízesítővel, és kicsit állni hagyjuk. A lilahagymát is vékony szeletekre vágjuk.

A joghurtot az olajjal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel kikeverjük, majd a zöldségekhez adjuk és alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tálaljuk.

Ajánljuk grillhúsok mellé, jó kísérője a szárnyasoknak és a sertéshúsnak is.

Forrás: