Rózsás muffin recept

A muffin sütés a megfelelő alaptésztával nem is olyan nehéz feladat. A receptet a különleges hozzávalókkal lehet igazán megbolondítani. Süssünk rózsás muffint!

A muffin már hazánkat is meghódította, egyre többen sütnek otthon saját recept alapján muffint. Most egy újdonságot szeretnénk olvasóinkkal megosztani a rózsás muffint, amely nem csak szép, de nagyon finom is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

– 15 dkg liszt

– 15 dkg rama

– 15 dkg cukor

– 2 tojás

– 1 dl tej

– 3 teáskanál rózsavíz

– 3 teáskanál sütőpor

– 1 zacskó cukormázpor

muffin1

Elkészítés:

Elsőként készítsük elő a muffinsütőt, béleljük ki a papírokkal, majd melegítsük elő a sütőt180 fokra.

Egy nagyobb tálba tegyük bele a vajat, majd keverjük ki habosra a cukorral, egy kanál illatos rózsavízzel, és egyenként keverjük hozzá a tojásokat.

Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, a sót, majd kissé keverjük össze a tál tartalmát egy fakanállal, végül a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a másik tál tartalmához. Ha a tészta esetleg túl sűrű lenne, adhatunk mellé még pár kanál tejet.

Az így elkészült tésztát kanalazzuk bele a muffin formákba, majd kb. 20-25 percig süssük 180 fokon a sütőben. Amikor a muffinok elkészültek, és kissé kihűltek, kenjük meg a tetejüket, rózsaszínű cukormázzal, sőt nyáron rózsaszirmokkal is díszíthetjük.

Forrás: