Sült sajttorta recept

A sajttortát sokan az elronthatatlan desszertként emlegetik. De illik rá a sokoldalú recept is. Íme egy recept, ahol a sajttortás meg kell sütnünk!

Hozzávalók

Tésztaburok

125 g vaj

3 evőkanál cukor

20 dkg kekszmorzsa

Töltelék

25 dkg túró

40 dkg tejszínes krémsajt

15 dkg cukor

1 vaníliás cukor

2 evőkanál liszt

3 tojás

1 tejföl

tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár

klasszikus_sajttorta1

Elkészítés

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten.

Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet.

Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.

Forrás: