Óvszerhasználat – Íme, a 4 leggyakoribb hiba

A férfi óvszerek használata könnyűnek tűnhet, viszont mindaddig nem biztonságos, amíg nem a megfelelő módon alkalmazzuk őket.

A védettség nélkül megfertőzheted a partnered egy olyan nemi betegséggel, amelyről lehet, hogy nem is tudod, hogy téged is érint. Használj óvszert minden egyes szexuális együttlét alkalmával! – hangsúlyozza a KamaszPanasz.hu

Kutatások azt mutatják, hogy az óvszerhasználat korántsem annyira népszerű, mint amilyennek gondoltuk. A minnesotai egyetem tanulóin végzett kutatás szerint a fiúk 66%- a és a lányok 59%-a használt óvszert, mikor legutoljára került intim kapcsolatba egy másik emberrel.

Mik a leggyakoribb hibák?

  • Leggyakoribb hiba az, ha az együttlét közben próbálod meg felhúzni az óvszert. Mindig a behatolás előtt kell felhúzni.
  • Ha nem a használati útmutató szerint helyezed fel az óvszert: erőlteted, nem görgetve húzod fel – így könnyen elszakadhat. Sose bontsd fel a gumióvszert körömmel vagy éles szerszámmal!
  • Az óvszert sokszor az erekció vége előtt lehúzzák, holott sokkal egyszerűbb az izgalmi állapot után eltávolítani.
  • Ha orgazmus után nem cserélsz óvszert, az nagyon könnyen kiszakadhat. Mindig használj újat.

Hogyan kell helyesen használni?

A nemi szervek egymáshoz érése előtt fogjuk le a kis zsákot az óvszer végén, és lefelé görgetve húzzuk fel az óvszert a péniszre! Az óvszert csak erekció közben lehet felhúzni.

Fotó: 123rf.com

Mi legyen az óvszerrel szex után?

Az ejakuláció, avagy magömlés után óvatosan távolítsuk el az óvszert! Használat után kössünk csomót az óvszer végére, rakjuk bele egy zsebkendőbe, és dobjuk a szemétbe, ahol mások nem férhetnek hozzá! Ha használat közben úgy érzed, hogy az óvszer megrepedt vagy lecsúszott, állj meg, és cseréd ki egy másikra.

Latex típusú óvszerekkel csak víz bázisú síkosító anyagokat használjunk, semmiképpen se olaj alapút, mert az olaj károsíthatja a latex szerkezetét, így könnyebben kilyukadhat az óvszer.

Olvasd el ezt is!

Amitől az óvszer sem véd

Forrás: https://napidoktor.hu/index