Hogyan válasszuk ki a megfelelő óvszer méretet?

A tökéletes óvszer használata

A gumióvszerek manapság számos méretben és formában jelennek meg a boltokban – a tökéletes méret kiválasztása ezért komoly fejtörést is okozhat. Ám csak egyszer kell megtalálni az igazán megfelelőt ahhoz, hogy a szex ne csak jó, hanem kellően biztonságos is legyen.

Napjainkban számos kondomgyártó cég kínálja gumi óvszereit a piacon. A bőség zavara éppenséggel meg is gátolhat minket abban, hogy elsőre a megfelelő méretet válasszuk ki. Márpedig a tökéletes méret nagyon fontos ahhoz, hogy kellően hatékonyan védekezzünk a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen.

Ha az óvszer mérete túl kicsi, elszakadhat, a túl nagy pedig lecsúszhat a péniszről. Másrészt, ha nem illeszkedik jól, kényelmetlen is lehet szex közben.

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő óvszer méretet?

A gumióvszer méretét a pénisz hosszúsága és görbülete alapján szokás kiválasztani. Lássuk, hogyan történik ez és mit kell még figyelembe venni.

Az első lépés a pénisz megmérése, erekciós állapotban. A méréshez vonalzót vagy mérőszalagot is használhatunk. A hosszt a pénisz tövétől mérjük, ahol a nemi szerv a medencével érintkezik és a végéig mérjünk.

Ezután a pénisz szélességét is mérjük meg a mérőszalagot rátekerésével, a legvastagabb ponton – ez általában a közepén helyezkedik el.

Fontos az anyag?

A gumióvszerek mérete és formája mellett az anyag is számít. Nem mind készül ugyanabból – latex, poliuretán és báránybőr is létezik. A gyártók többsége latexet használ,de vannak cégek, amelyek más típusút árulnak, ugyanis előfordul, hogy valaki nem szereti a latexet vagy allergiás is rá. Mit kell tudni róluk?

1.Latex: ez a leggyakoribb óvszer anyag. Nagyon rugalmas és vékony. Hatékony határt képez a spermium, baktérium és vírusok ellen. Ugyanakkor nem engedi át a hőt sem igazán, s ez csökkentheti a kellemes érzéseket.

Latex óvszernél fontos, hogy olaj alapú síkosítót nem szabad használni. Az olaj felsértheti a latexet, s az óvszer elszakadhat. Latex gumiknál víz- vagy szilikon alapú síkosítót kell alkalmazni, ha szükséges.

2. Poliuretán: műanyag, melyet több célra használnak, szigeteléstől a bútorkészítésen át az óvszerekig. Általában vékonyabbak a latexnál és jobbak a hő átadásában. Szintén hatékonyan szabnak gátat a baktériumoknak, vírusoknak. A poliuretán azonban kevésbé rugalmas, mint a latex és ez kissé szakadhatóbbá teszi.

3.Poliizoprén: nagyon hasonló a latexhez, de időnként allergiás reakciót okozhat. Ezek az óvszerek némileg vastagabbak a poliuretánnál, de lágyabbak és természetesebbek a latexnél.

4.Báránybőr: félreértés ne essék, nem tartalmaznak báránybőrt. A bárány hólyagból, vagyis a belek egy részéből készülnek: vékony, tartós és jó hőáteresztő. Ezek az óvszerek azonban nem védenek a HIV vírus vagy más, szexuális úton terjedő betegségek ellen.

Hogyan használjuk az óvszert megfelelően?

Az óvszer használata során előszöris vigyázni kell, hogy a csomagolás felnyitásakor ne sértsük meg a terméket. Akkor a leghatékonyabb, ha megfelelően alkalmazzuk.

Fontos ellenőrizni a lejárat idejét is. Az a gumióvszer, amelyik lejárt, kevésbé lehet hatékony és könnyebben elszakadhat. Győződjünk meg az óvszer használata előtt arról, hogy nem sérült és a csomagolás sem az. Amennyiben károsodást látunk rajta, azonnal dobjuk ki.

Óvatosan nyissuk ki a csomagolást – nem célszerű foggal vagy erőteljes rángatással kinyitni, mert elszakíthatjuk a terméket. Győződjünk meg arról, hogy a pereme kívül van, így könnyen rátekerhető a péniszre. Az óvszer használata előtt annak csúcsát fogjuk meg és nyomjuk össze, így engedve ki belőle a levegőt – ezzel plusz helyet biztosítunk a spermiumnak -, majd helyezzük fel az erektált állapotban levő péniszre.

Ha szükséges, külső részére egy kevés síkosítót is kenhetünk.

Az ejakulációt követően fogjuk meg az óvszert a tövénél és húzzuk le. Ha így teszünk, meggátoljuk a leesését. Kössünk rá csomót és dobjuk ki a szemétbe.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.