Készítsünk reggelizőpelyhet házilag! 2017-03-21 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Teljes értékű gabona, teljes értékű történet. Lássuk, mit tartalmaz a kiegyensúlyozott reggeli, és mitől számít teljes értékűnek a gabona? gyümölcsöt vagy zöldséget, értékes fehérjeforrásokat (pl. tej, tejtermék, sovány húsfélék, tojás, olajos magvak), valamilyen folyadékot (lehetőleg vizet), teljes értékű gabonából készült kenyeret, péksüteményt vagy gabonapelyhet Mitől számít teljes értékűnek az a gabona? Attól, hogy van benne: Korpa= Rostok, antioxidánsok, B vitaminok és ásványi anyagok és Magbelső= Szénhidrátok, fehérjék és B-vitaminok és Csíra=Fehérjék, B- és E-vitaminok, magnézium és alapvető zsírok Amikor a gabonaszemet finomra őrlik, leválasztják róla a külső korpa réteget és a csírát, így végül a kukában landol a rost és más értékes tápanyagok. Ez a finomított gabona, amiből a sokak által ismert fehér liszt készül. Mennyit egyél egyszerre? teljes értékű gabonapehely: 30 g VAGY teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér: 1 közepes szelet VAGY teljes értékű gabonából készült reggeli keksz: 2 darab Hogyan kapcsolódnak ezekhez a Nestlé Gabonapelyhek? Nos….1 adag (30g) Nesquik gabonapehely 125 ml zsírszegény tejjel fogyasztva tartalmaz: teljes értékű gabonát vitaminokat és ásványi anyagokat értékes fehérjeforrást folyadékot Már csak egy kis gyümölcs kell még hozzá, és kész is a reggeli. Csak természetesen! Az aromákról megoszlanak a vélemények, pedig ezek sem az ördögtől való összetevői lehetnek egy élelmiszernek. Az aromákat az illat és-vagy az íz kialakítása miatt adják az élelmiszerhez, forrásuk és előállítási módjuk alapján beszélhetünk természetes vagy mesterséges aromákról. A természetes aromákat növényi, állati vagy egyéb eredetű anyagokból készítik a természetben jelen lévő formájukat megőrizve, míg a mesterséges aromákat vegyi úton állítják elő. A fogyasztói elvárásokhoz igazodva a Nestlé NESQUIK, CINI MINIS és CHEERIOS gabonapelyhei már természetes aromával készülnek. Hozzávalók 30g (egy adag) házi[1] Nestlé CHEERIOS gabonapehelyhez: 5 ek. teljes kiőrlésű zabpehelyliszt 2 ek. búzaliszt ¼ tk. sütőpor 5-6 ek. víz 1 tk. kókuszolaj olvasztva ½ tk. cukor 2-3 ek. méz, cukor és forró víz a mázhoz Elkészítés: Keverjük össze a teljes kiőrlésű zablisztet a búzaliszttel és a sütőporral. A vízhez adjuk hozzá az olajat és a cukrot, majd jól keverjük össze. Adjuk a lisztes keverékhez a cukros, olajos vizet, majd a kapott palacsintatészta állagú masszát kanállal töltsük egy sütidíszítőbe. Ha nem elég folyós a massza, adjunk még hozzá 1 ek. vizet. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk apró CHEERIOS méretű karikákat a díszítővel. Előmelegített sütőben 170 oC-on süssük 8-10 percig. Ezután öntsük ki a pelyheket egy tálkába, és öntsük rá a mézes keveréket. Szórjuk vissza a sütőpapíros tepsire, és 120 oC -on újabb 8-10 percig süssük a pelyheket. 125 ml zsírszegény tejjel és idénygyümölccsel tálalva fogyasszuk. [1] A CHEERIOS receptúráját úgy alakítottuk át, hogy az az otthon is megtalálható alapanyagokból, otthoni konyhai körülmények között is elkészíthető legyen. Forrás: https://napidoktor.hu/index