Könnyű nyári pogácsa 2014-08-02 Egészséges otthon Megosztás: Tweet A melegben gyakran vágyunk valami könnyű, sós finomságra. A pogácsát szinte mindenki szereti. Íme egy puha, és ízletes pogácsarecept! Próbáljuk ki! Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 2 tojás 1 kis doboz kefír 1 csomag sütőpor 1 kávés kanál só 20 dkg sajt ízlés szerint: köménymag Elkészítés: A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, az egyik tojást, a kefirt, a sajt felét lereszelve és a kávés kanál sót. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a másik tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti, köménymagot is szórhat rá.) Kiszúróval kisebb pogácsákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Az előmelegített sütőben arany barnára sütjük. Forrás: