Novemberi hétvégére – forró citrompuding!

Képzelj el egy forró citromos pudinghegyet, – az angol félét – amin lávaként csorog le a citromos-cukros máz. Egy kis hideg tejszín és kész is a csoda. A citrompuding.

Citrompuding piskotával River Cottage-ból

4-6 adaghoz

  • 2 citrom leve és héja
  • 25 g lágy barna cukor
  • 100 g sótlan vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 2 közepes tojás
  • 100 g liszt, 1 tk sütőporral

Kenjünk ki vajjal egy 850 ml-es pudingformát. Keverjük ki a barna cukrot egy citrom levével majd öntsük a formába.

Elektromos habverővel keverjük levegősre a vajat a citromhéjat és a cukrot, melyhez egyenként adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. Végül jöhet a maradék citromlé is. Öntsük a pudingformába.

citrom-puding

Most jön a pudingfőzés: vajazott sütőpapírral fedjük le a pudingformát, majd állítuk az egészet egy még nagyobb fazékba, melybe forrásban lévő vizet öntünk – a puding forma feléig, majd takarjuk le a fazekat. Gőzöljük 2 órát, ha kell pótoljuk az elpárolgó vizet.

Tálalás előtt vegyük le a fóliát és lazítsuk meg a puding szélét, majd borítsunk egy tányért a tetejére, majd azt rászorítva fordítsuk meg a formát és húzzuk le a a pudingról. Hideg tejszínnel kínáljuk. A karamell öntet is kitűnő választás a citrom aromájához.

Forrás: edenkert.hu