Finom szőlős pite recept 2016-11-05 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Nincs ősz szőlő nélkül! Nincs bizony és szerencsére nemcsak magában fogyaszthatjuk e sokféle ízben előforduló gyümölcsöt, hanem ízletes pite is készülhet vele. Túrós-tejfölös szőlős pite Előkészítési idő: 15 perc Főzési, sütési idő: 25 perc Összes idő: 40 perc Mennyiség: 12 Hozzávalók 30 dkg liszt 15 dkg cukor 150 ml tejföl 10 dkg morzsalékosabb túró 3 egész tojás 1,5 csomag sütőpor 30 ml tej 2 csipet fahéj 3 marék nagyszemű felezve Elkészítés Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Üssük a közepébe a három tojást. Keverjük össze alaposan. Két részletben adjuk hozzá a tejfölt és a túrót, közben folyamatosan keverjük tovább. Apránként adjuk hozzá a tejet és keverjük addig, amíg sima nem lesz a nyers tésztánk. Készítsünk elő egy nagyobb piteformát és vajazzuk ki. Öntsük a tésztát a formába. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Mossuk meg a szőlőszemeket és vágjuk félbe őket, szedjük ki belőlük a magokat. Rendezzük el szépen körbe a tésztán a szőlőszemeket. Süssük a pitét 25-30 percig vagy addig, amíg szép aranybarna színt nem kap a süteményünk. Megjegyzés Nagyszemű szőlőt válasszunk a süteményhez, hogy a magokat könnyen eltávolíthassuk vagy magnélküli szőlővel süssük meg. Ha belenyomkodjuk a még nyers tésztába a szemeket, akkor sülés közben eltűnnek, ha csak a tetejére tesszük, akkor nem süllyednek olyan mélyre… ízlés dolga. Tipp nekem ezekkel a süteményekkel mindig van egy kis hiányérzetem, ezért is örültem meg a Jamie Magazin októberi számának, ahol egy szedres változtat szerepelt, amelyhez clotted creamet kínált a pucér szakács. Ez a finomság, amelyet végtelenül egyszerű elkészíteni, hihetetlenül megemeli az egyszerű piskóták, piték élvezeti értékét. Lássuk hogyan készül! Hozzávalók 25 dkg mascarpone 2 dl tejszín 4-5 evőkanál cukor 2 csepp vaníliaaroma fél citrom reszelt héja Elkészítés adjuk az összes hozzávalót egy tálba és kézi robotgéppel verjük fel a végeredmény egy jól kenhető, kicsit sűrű krém Forrás: Mom with Five