Süssünk cseresznye tortát!

Itt van a cseresznyeérés ideje, együnk belőle minél többet! Mindegy, hogy lekvár, kompót, lé, pálinka, süteménybetét, gofrifeltét, vagy egyszerűen, nyersen fogyasztva – a cseresznye nemcsak remek ízű, hanem egészséges, zsírszegény és vitaminnal teli.

  • 20 dkg vaj
  • 17,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  •  3 tojás

cseresznye

Az összetevőket kavarjunk habosra. Ezután adjunk hozzá 20 dkg lisztet, 2 teáskanál sütőport és 2 evőkanál tejet. Töltsük a tésztát tortaformába, és fedjük be a tetejét cseresznyével. Süssük 180 fokon 50 percig, majd szórjunk a tetejére kevés cukrot és madulapelyhet, és süssük további 10 percig. Kivétel után hagyjuk hűlni, mielőtt felszeleteljük. Fogyaszthatjuk tejszínhabbal.

Forrás: