Farsangi receptek 2015-01-28 Blog, Egészséges otthon Megosztás: Tweet A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a mulatozás, a karneváli hangulat ideje, amit a böjt követ. A böjtölés már javában tart, az elmúlt másfél-két hónap az eszem-iszom dínom-dánom jegyében telt. Íme, néhány recept, ami garantáltan megdobja a farsangutó hangulatát. Farsangi részeges csirke Hozzávalók: 1 közepes méretű csirke 10 dkg vaj 3 dl száraz fehérbor 20 dkg füstölt húsos szalonna majoránna őrölt bors só Elkészítése: A csirkét alaposan átmossuk és megszárítjuk, majd kívül belül besózzuk. A belsejét majoránnával és borssal, a külsejét pedig őrölt borssal fűszerezzük. Ezt követően magas falú tepsibe helyezzük és leöntjük a felolvasztott vajjal. Aláöntjük a bort, fóliával letakarva pároljuk. Amíg a csirke párolódik, a szalonnát megszabadítjuk a bőrétől és vékonyra szeleteljük. Amikor a csirke megpuhult betakarjuk a szalonna szeletekkel és ropogósra sütjük. mindmegette.hu Forrás: