Az okostelefon és az allergia

Az ételallergiások a szupermarketekben vásárolva sokszor nem tudják eldönteni, hogy melyik ételeket kell kerülniük, nekik nyújt segítséget egy új okostelefon alkalmazás.

Az okostelefonokba beépített kamerák segítségével több, mint 85 000 féle étel vonalkódját lehet beolvasni. A felhasználók először egy honlapon megadják az adatokat, hogy milyen élelmiszerekre allergiásak, majd az interneten rögzített adatokat szinkronizálják a telefon alkalmazásával.

Ezután a boltban, vásárlás közben csak le kell húzni az étel vonalkódját, és a telefon piros figyelmeztetést ad, ha az étel allergiát okozó összetevőt tartalmaz. Ellenkező esetben, ha a kiválasztott étel biztonságos, egy zöld pipa jelenik meg a telefon kijelzőjén.15701Az IsItInIt nevű alkalmazást egy Food Angel nevű cég fejlesztette Norwich-ban. Neil Betts, a cég alapítója, aki maga is ételallergiás, megelégelte, hogy túl sok információt kellett olvasgatnia az ételek dobozain. Szerinte ez az új alkalmazás nagy könnyebbséget jelent az allergiásoknak.

Habár az alkalmazás már elérhető, egyelőre csak a Sainsbury szupermarket-hálózat boltjaiban érhető el a szolgáltatás, de Betts bízik benne, hogy hamarosan bővül a boltok köre.

Forrás: