Vigyázz, kész, ősz!

Az őszi időjárás zordabbra fordulásával minden változik bennünk és körülöttünk, ami érinti az egész életmódunkat. Fel kell készítenünk magunkat a nagyobb megterhelésre.

Ősszel több a feladat munkában, családban, egészségünk megőrzésében egyaránt. Megterhelés, ez testi-lelki szempontból is, melyre fokozottan fel kell készítenünk magunkat, szervezetünket. A korai kelés, rendszertelenebb táplálkozás, rohanós hétköznapok, bővülő feladatok, a betakarítás, a teendőink bővülése, a hűvösebb, szelesebb napok jelentik az ősz fokozott kihívásait.

Új kezdet, új ritmusban

Az október-november hónapok hozta terhelés lehet azonban egy tudatosabb életvitel kezdete is mindannyiunk számára. Remek lehetőség, hogy hétköznapjainkat átgondolva olyan rutint alakítsunk ki, melyben egészségesebben, kiegyensúlyozottabban élhetünk. Remek alkalom, hogy tudatosan felkészüljünk a közelgő tél nagyobb megterhelésére, és számot vessünk saját szervezetünk állapotával is.

osz_gyerekek

Egészségi állapotunk felmérését kezdhetjük szakember bevonásával, állapotfelméréssel, vagy akár kényelmesen, otthonunkban is, a házi egészségvédő eszközök bevonásával. Egészségügyi értékeink rutin ellenőrzése, mint a testsúlyváltozás, a vérnyomás, a vércukorszint, koleszterinszint ellenőrzése azonnali irányt mutat a további teendőinkről.

Figyeljünk a legapróbb jelekre is, hiszen a szervezetben elindult negatív folyamatokat könnyebb az elején megállítani, mint amikor már komoly tüneteket észlelünk! Egy tudatos és elővigyázatos életmód meghatározza mindennapjainkat, hangulatunkat, és közérzetünket.

Szervezetünk csodája

Ha szervezetünk erős, és egészségesek vagyunk, ha nincsenek panaszaink, akkor sem árt az éves rendszeres állapotfelmérés. Ha azonban komolyabb tüneteket észlelünk, ne késlekedjünk orvosi segítséget kérni!

Az ősz elején jelentkező rossz közérzet, vagy sorozatos megfázás utalhat arra is, hogy immunrendszerünk komolyabb terhelésnek van kitéve, netán makacs baktériumok, vagy vírusok támadtak meg bennünket. Az is lehet, hogy következetlen táplálkozásunk miatt hiányt szenvedünk egyes vitaminokban, ásványi anyagokban.

orvos24

Érdemes még a téli hideg beállta előtt komolyan venni a figyelmeztető jeleket, és felkészíteni szervezetünket az évszakok és feladatok okozta nagyobb terhelésre. Figyeljünk fokozottan a gyermekekre és az idősebbekre, az ősz remek alkalom, hogy elvégezzük az évente ajánlott rutinszerű lapborvizsgálatokat. A laboratóriumi leleltek pontos útmutatás adnak arra nézve, miképp maradhatunk erősek, és harmonikusak a nehezebb évszakokban is.

Labtestonline: vigyázz, kész, ősz!

Szervezetünk őszi felkészítésében, állapotfelmérésében sok segítséget nyújthat, ha laboratóriumi eredményeinknek magunk járjunk a nyomába. Ezt hivatott segíteni a virtuális, internetes, bármikor-bárhol elérhető laboratórium, a labtestonline.hu. Az oldal használatával értékelhetjük kézhez kapott leleteinket, megérthetjük testünk jelzéseit, időben változtathatunk életmódunkon, vagy megadhatjuk szervezetünknek, amire szüksége van a komolyabb betegségek elkerüléséhez, az immunrendszerünk megerősítéséhez, teljesítményünk növeléséhez. Így biztonságban, egészségben vészelhetjük át a hűvösebb napokat is!

.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.