A Hold, a Fogyókúra és a Szépségápolás!

Fogyóholdnál könnyebb a diéta, gyorsabban fogyunk és szépülünk!

A HOLDRÓL

A Hold 384.403 km-es átlagos távolságban, elliptikus pályában kering a Föld körül.  Naprendszerünk ötödik legnagyobb holdja, átmérője 3476 kilométer, tömege 7.35e22kg, keringési ideje 27,3 nap. A Hold annyi idő alatt fordul meg saját tengelye körül, mint amennyi idő alatt megkerüli a Földet, ezért látjuk mindig ugyanazt az oldalát, ez a kötött keringés.

A különböző fázisok a Nappal és a Földdel való kölcsönös helyzet miatt jönnek létre. A Holdnak, éppúgy, mint a többi égitestnek, gravitációs erőtere van. Ereje a Földre is hat, és a Nap vonzó erejével a tengerekben árapályt idéz elő. Az árapály vagy régies nevén tengerjárás a tenger és a Nap vonzásának befolyása okoz. Ha a Holdnak ekkora ereje van, vajon hogyan gondolhatjuk, hogy az élő szervezeteket és az embert nem befolyásolja? Az őskor és az ókor vallásaiban a Holdat istenségnek tekintették. A legismertebb holdistenségek a görög mitológiabeli Szeléné, vagy római megfelelője, Luna istennő.  Ma már azt is tudjuk, hogy szervezetünkre épp úgy hatással van, mint a földre.

A FOGYÓ ÉS ÚJ HOLD

A fogyó hold tökéletes idő a diéta megkezdésére. A telihold és újhold között lefutó körülbelül 2 hét alatt a kilók gyorsabban és könnyebben tűnnek el az emberről, mint a hónap egyéb napjain. A szervezet méregtelenítési készsége ilyenkor a legintenzívebb, ezért érdemes a felesleges toxikus anyagokat szaunával is kiizzadni ez idő alatt.
A 14 nap alatt frissebbek vagyunk, több bennünk az energia. Ajánlatos tehát ebben a szakaszban elvégezni minden olyan munkát, amely erőt és energiát követel. Az újhold napján minden teher maximális gyorsasággal távozik. Kiváló böjtnap.

5114Fogyó hold

A kiválasztás időszaka. A test teljesítő ereje nő, a Hold ereje a mérgektől és a feleslegtől való megválásnak kedvez.

Szépségápolás

Kiváló idő a bőr mélytisztításához, a szőrtelenítéshez. Ajánlott mindenfajta méregtelenítő pakolás, fürdő, narancsbőr elleni kezelés, stb?

Diéta

5115Ilyenkor a legkönnyebb megszabadulni a fölösleges kilóktól, a testedzés ebben az időszakban különösen fontos. Csökken az éhségérzet és a nassolás utáni vágy. Különösen hatásos a szénhidrát és a fehérje szétválasztása.

Egészség

A szervezet teljesítőképessége maximális. A vérzékenységi hajlam alacsony.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.