Keressük a legfinomabb és a legegészségesebb recepteket!

A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott; tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízással, illetve annak következményeivel.

Az is tény, hogy az elmúlt 5 esztendőben nem fogyott, hanem hízott a magyar lakosság. A felnőttkori elhízás is súlyos probléma, ennél már csak a gyermekkori elhízás a veszélyesebb. Hiszen az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulásának forrása: cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és- érrendszeri betegségek ízületi bántalmak stb.

A 2-es típusú cukorbetegek többletsúlya például évekkel, évtizedekkel megelőzi a betegség kialakulását. Szomorú tény, hogy a magyar lakosság kétharmada számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak. Az elhízás előfordulásának növekvő trendjét csak társadalmi összefogással lehet megállítani.

Ezért ír ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól.

Jeles alkalom lehet mindenkinek a számára, aki szívesen süt – főz, ugyanis a versenyzők segítségével keressük Magyarország legegészségesebb, és egyben legfinomabb ételeit!

Lehet édes vagy sós, meglepő vagy hagyományos, rafinált vagy egyszerű: a lényeg: igazi gasztronómiai varázslat részesei szeretnénk lenni. A megkötés csak annyi: hogy testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő recepteket várunk, azaz szeretnénk, ha a jelentkezők kicsit másképpen tüsténkednének a konyhában. És azt is szeretnénk, ha receptjeikkel bebizonyítanák, hogy egyszerűen is lehet nagyon egészséges, ínycsiklandó kalóriacsökkentett fogásokat készíteni, egy kis odafigyeléssel.

szalmonella2

A testsúlycsökkentő és testsúlymegőrző receptek szakszerű segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek kordában tartásához is. Bízunk abban, hogy az ilyen receptek szerzői odafigyelnek kalória szükségletükre, a kevesebb kalóriát tartalmazó ételeket preferálják, így nem marad ki étrendjükből a húsétel, a tészta, és a finom édességek sem.

Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is! Keressük a legfinomabb és a legegészségesebb recepteket!

Ahová küldheti: [email protected]

Pályázati kiírás:

1. A pályázók 1, maximum 3 recepttel vehetnek részt a versenyben. Fontos, hogy a recept egyértelmű legyen, hiszen az a célunk, hogy minél többen elkészíthessék.

2. Kérjük a hozzávalók pontos mennyiségének megjelölését, az elkészítés menetének leírását, az elkészítési idő, az adagok/ hány személy részére/ és az ár feltüntetését.

3. Ajánlott az elkészült étel megörökítése, hiszen ha fotót is kapunk, a verseny végén megjelenő kiadványunkban fel tudjuk használni az Ön receptjét!

salata6

Az étel költeményeket a táplálkozástudomány és a közélet elismert szereplői bírálják el.

A zsűriben lesz: Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológus Társaság leendő elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója,  Dr. Pados Gyula a  MOMOT főtitkára ,  Dr. Nagy Erzsébet diabetológus főorvos, Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok, Hevesi Tamás énekes , Zsoldos Antal  gasztronómus-szakács

A zsűri elnöke: Dr. Bedros J Róbert főigazgató főorvos, a MOMOT elnöke

Társelnök: B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke

Az elbírálás szempontjai:

– az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak feleljen meg, ugyanakkor vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait,

növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett,

minél kevesebb sót tartalmazzon,

– felesleges kalóriától mentes legyen,

könnyen és gyorsan elkészíthető legyen,

– ne legyen költséges.

Nyeremények:

A receptverseny győztesét partnerével együtt – 2 fő- 2 éjszaka – vendégül látja a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szálloda, all inclusive ellátással, ingyenes sportolási lehetőségek- tenisz fallabda, minigolf, bowling-  sorával!

A második helyezett nyereménye ugyancsak egy kétszemélyes hétvége: a szintén négycsillagos tatai Old Lake Golf Hotel jóvoltából, amit márciusban érdemes beváltania, hiszen az arborétumi környezetű szállodában Kalandpark és golfpálya is működik.

3. helyezett: 25.000 Ft értékben könyvutalvány a Springmed Kiadó jóvoltából.

4-5. helyezett: a 77 Elektronika Kft. felajánlásában legújabb generációs, magyar fejlesztésű és gyártású Dcont Trend vércukormérő készüléket nyernek, mellyel gyorsan és pontosan ellenőrizhetik vércukor szintjüket, az eredmények értékelésében segítséget nyújt a díjmentesen használható Dcont.hu online vércukornapló.  Még tízen kapnak 3.000. Ft értékű könyvutalványt, ugyancsak a Springmed támogatásaként.  Az utalványokat postán küldjük el a nyerteseknek.

Beküldési határidő: 2013. január 25

A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni: [email protected]

Ha örömet okozna az Ön számára, hogy az elkészült finomságokat más is megkóstolhatná, más is elkészíthetné, akkor ne tétovázzon, küldje el nekünk saját receptjét! A legjobb recepteket megjelentetjük!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.