Nem kell a szőrős férfi?

A tudósok úgy tűnik képtelenek megállapítani, miért nem kedvelik a nők a szőrös férfiakat, épp mostanában dőlt meg az eddigi legjobb elmélet.

Az újkeletű, élősködőmentes hipotézis szerint a nők azért részesítették előnyben a szőrtelen férfiakat, mert azok teste kevésbé nyújtott kényelmes otthont a tetveknek és más parazitáknak, ezáltal nem fertőzték meg a családot.

De a szlovákiai Trnava Egyetem kutatói szerint ez az elmélet helytelen. "Evolúciós szempontból vizsgálva a szőrtelen férfiakat leginkább olyan területeken – és kultúrákban – kellene előnyben részesíteniük a nőknek, ahol magas a parazitaveszély, azaz az egyenlítőhöz közeli területeken, mivel a legtöbb ilyen élőlény itt él” – írta a kutatást vezető Pavol Prokop professzor a Live Scince-nek.

sport15

Kísérletükben először nyaktól derékig fotóztak le szőrös mellkasú férfiakat, majd megkérték őket, hogy borotválják le szőrzetüket, mielőtt ismét lefényképezték volna őket. Ezután 161 török, illetve 183 szlovák nőt kértek fel arra, hogy a képek alapján osztályozzák, mennyire találják vonzónak a férfiakat.

Mint kiderült, a nőknek mindössze 20%-a mutatott érdeklődést a szőrös férfiak irányába. A Live Science szerint a korábbi kutatások azt mutatták, hogy a nők szőrpreferenciája országonként eltér. Kamerunban például a szőrös férfiakat szeretik, míg Kínában, Új-Zélandon és Kaliforniában a csupasz mellkas a nyerő. 2007-ben, Dél Afrikában az egyik nagy borotvagyártó végzett felmérést, amiből kiderült, hogy a nők inkább a csupasz férfiakat szeretik. "Egy csoport nőt kérdeztünk meg és megállapítottuk, hogy a Dél-afrikai nők mindössze 12%-a találja vonzónak a szőrös testű férfiakat. Tehát a bozontos férfiaknak esélyük sincsen” – áll a gyártó nyilatkozatában.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.