Minden nyolcadik nőt érint a mellrák

Az Avon idén nyáron az ország legnépszerűbb strandjain és fürdőhelyein hívja fel a figyelmet a mellrák gyakori előfordulására és az önvizsgálat fontosságára. A fürdők különböző felületeire kihelyezett pink nyolcasok azt a globális statisztikát szimbolizálják, amely szerint élete során nyolcból egy nő érintett lehet a betegségben.

Az mellrák a nőket sújtó leggyakoribb daganatos megbetegedés, és annak ellenére, hogy az esetek többségében a korai felismerésnek köszönhetően a betegség gyógyítható lenne, minden negyedik daganatos nő emlőrákban hal meg. Ennek oka a szakértők szerint az, hogy a betegség riasztó jelenléte mellett még mindig kevesen járnak rendszeresen mellrákszűrésre, illetve végeznek önvizsgálatot.

avon_plakát

„Azt reméljük, hogy nők százezreihez jut el az üzenetünk: az időben felismert emlőrák gyógyítható, ehhez azonban a rendszeres önvizsgálatnak és mellrákszűrésnek életünk elengedhetetlen részévé kell válnia” – mondta el Végh-Kósa Anita, az Avon kommunikációs vezetője. A kampány üzeneteivel többek között a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban, a hajdúszoboszlói Aquaparkban, a balatonfüredi Annagora Aquaparkban és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben találkozhatnak a látogatók.

Forrás: