Erősödő melegfronti hatással számoljanak az arra érzékenyek

Hajnaltól nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap, a déli órákra már keleten is megszűnik a havazás.

Késő délután északnyugaton, nyugaton ismét több lesz a felhő, de estig csapadék ott nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet többfelé kísérhetik erős széllökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -14 fok között várható, de Sopronban ennél kissé enyhébb, a Börzsöny környékén és Nógrádban pedig néhány fokkal hidegebb is lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között alakul, a Nyírségben lesz a leghidegebb.

Erősödő melegfronti hatással számoljanak az arra érzékenyek. A front hatására egyeseknél fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet; a stressztűrő-képesség is csökkenhet. Némileg enyhül az idő, csütörtökön már többfelé fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, vasárnap szakadozik fel nagyobb területen átmenetileg a felhőzet. Több alkalommal, több helyen valószínű csapadék; havazás, de pénteken főként a Dunántúlon és az Alföld déli felén eső, ónos eső, havas eső is várható. Vasárnap már számottevő csapadék nem lesz, hétfőn pedig legfeljebb délnyugaton lehet gyenge hóesés.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -5 fokról -9, -16 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte -2, +4, majd -1, -6 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. január 10. -9,6 °C -9,0 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 16,7 °C (2015) legalacsonyabb hőmérséklet: -17,8 °C (1968)

Forrás: met.hu