A hőség megszűnik, a zivatarok maradnak

Reggel, délelőtt átmenetileg kevesebb helyen valószínű csapadék, akár hosszabb időre is kisüthet a nap, majd ismét erős gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és egyre többfelé várható zápor, zivatar.

Heves zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadással, jégesővel, szélviharral. Szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Gyenge hidegfront jellegű hatásra elsősorban a Dunántúlon élők számíthatnak. A hidegfrontra leginkább érzékenyeknél jelenhetnek meg a következő tünetek: fejfájás, migrén, megnövekedett reflexidő, fokozott görcshajlam.

esosido2

Pollenjelentés
A következő napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Helyenként közepes szintet érhet el az útifű, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hársfa virágporának mennyisége is. A lórom, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.