Alkoholos boldogság: sÖröm 2010-01-28 Szív és érrendszer Megosztás: Tweet Sörre bor, mindenkor. Borra sör, meggyötör. Hagyd a bort, igyál sört! A New England Journal of Medicine arról számolt be 1999 novemberében, hogy a mértékletes sörfogyasztás csökkentheti a stroke (gutaütés) kialakulásának kockázatát akár 20%-kal is.Ráadásul a sörben jóval több vitamin is található, mint az egészséges hatásáról inkább ismert borban. A 10 éve közzétett kutatási eredmények még arról is beszámoltak, hogy koszorúér-betegségek kialakulásának kockázata is 40%-kal kisebb a mértékletes sörfogyasztóknál, mint a sörivástól tartózkodók esetében. A mértékletesség ugyanakkor nem csupán a fentiek miatt fontos, hanem azért is, mert a sör viszont igen kalóriadús ital, így rendszeres, és nagymértékű fogyasztása az alkohol okozta problémákon kívül elhízáshoz is vezethet. Forrás: