Készítsünk téli vitaminbombát céklából 2015-12-26 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Ez egy rendkívül ízletes, szezonális céklasaláta, amely ráadásul még hihetetlenül egészséges is. Nézzük, hogyan készül! Próbáljuk ki ezt az ízletes diós céklasaláta receptet! A leveles zöldségek, a dió és a cékla is kiérdemelték a szuperélelem elnevezést, mivel magas az A-, C-, és E-vitamin tartalmuk; fehérje-, vas-, és omega-3 zsírsav összetevőik az egészséges ételek sorába emelik őket. Ha a diót kevés szójaolajban megpirítjuk, és úgy adjuk a salátához, főtt tésztához, még ízletesebb lesz az eredmény. Vegetáriánusok céklasalátája Hozzávalók: 2 közepes, hámozott, nyers cékla 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál balzsamecet 2 csésze félbevágott dióbél 1 evőkanál sötét szójaszósz (vagy buzamentes tamari szójaszósz) sötétzöld saláta levelek, például zsázsa, spenót, rukkola, petrezselyem, megmossuk és megszárítjuk omlós kecskesajt (tetszőleges) só, bors Állítsuk be 175°C-ra a sütőt. Vágjuk fel a céklákat 4-6 darabra, és óvatosan pirítsuk meg a darabokat egy evőkanál olívaolajban. Süssük a sütőben kb. fél órán át. Hintsük meg balzsamecettel. Főzzük még további tíz percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul. A dió felét öntsük le a szójaszósszal, majd tegyük egy tepsibe. Süssük tíz percig a sütőben, amíg barnulni nem kezd. Vigyázzunk, nehogy odaégessük a diót. Kevejük össze a céklasalátának való leveleket, morzsoljuk rá a kecskesajtot (el is hagyható), és adjuk hozzá a kihűlt diót és a céklát. Öntsünk rá egy kevés balzsamecetet és olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal. Forrás: https://napidoktor.hu/