Károsítja a sok csapadék a gyümölcsfákat? 2013-06-07 Természetesen Megosztás: Tweet A csapadékos időjárás és a magas páratartalom miatt nő a gyümölcsfák, illetve a szőlő gombás és baktériumos betegségeinek veszélye – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteki közleményében. A kórokozók szaporodásához kedvezőek az időjárási feltételek. A szőlőperonoszpóra, a feketerothadás, a szőlőlisztharmat, az almafa varasodás és a gyümölcsfákat károsító levéltetvek megjelenése egyaránt jellemző a mostani időszakra. Ilyenkor a növényvédelmi kezelések elmulasztása súlyos következményekkel járhat. A védekezéshez nyújt segítséget a Nébih legújabb tájékoztatója. A hivatal honlapján és közösségi oldalán a betegségekről és a védekezési lehetőségekről is olvashatnak az érdeklődők. Fontos, hogy a növényvédő szerek felhasználására vonatkozó információkat a munka megkezdése előtt mindenképp el kell olvasni a csomagoláson, az előírások betartása minden felhasználó számára kötelező – hangsúlyozza közleményében a Nébih. Forrás: