Hogyan panírozzunk tojás nélkül? 2016-11-08 Blog, Természetesen Megosztás: Tweet Bizonyos embereknek problémás lehet egy tojásban panírozott étel elfogyasztása, ha magára a tojásra például allergiásak – panírozni azonban tojás nélkül is lehetséges. Lehetséges panírozni tojás nélkül? A válasz igen. 3 evőkanál finomlisztet kevés delikát, grill fűszerkeverék és kevés piros-paprika keverékével annyi vízzel elegyítjük, hogy sűrű palacsinta jellegű legyen. A keverékbe sajtot is reszelhetünk. Fél óra állás után használhatjuk. A morzsa helyett kukoricapehely lisztet is használhatunk. Ennek az az előnye, hogy az olaj tovább tart, ha időben kivesszük egyáltalán nem megy tönkre. Ebbe a panírkeverékbe lehet tofuszeleteket is mártani, vagy ha előző napról maradt rizst maradék darált szójapörkölttel összekeverünk és rudacskákat formázunk belőle, vagy zöldséges rizsből formázott rudacskákat ránthatunk ki. A rizs összetartását segíti, ha reszelt sajtot teszünk bele. A darált szójapörkölt helyett szójagranulátumot is használhatunk. A szójagranulátumot leforrázzuk, pörköltszerűen elkészítjük. Ha kihűlt a rizshez keverjük. Sajtot, gombát, padlizsánt, tököt, karfiolt, héjában főtt krumplit is panírozhatunk még. A maradék panírkeveréket a forró olajba csurgatva kisütjük és tálaláskor a zöldséglevesbe dobjuk. Forrás: https://napidoktor.hu/index