Gyümölcshabos csokis szelet sütés nélkül 2016-10-11 Blog, Diéta, Természetesen Megosztás: Tweet Néha jól jön egy könnyen elkészíthető finomság. Ami garantáltan lisztmentes és ha akarjuk cukormentes is. Gyümölcshabos csokis szelet sütés nélkül Előkészítési idő: 20 perc Főzési, sütési idő: Összes idő: 20 perc Mennyiség: 16 Hozzávalók Süti alap: 8 dkg natúr kukoricapehely 10 dkg étcsokoládé 1 ek étolaj Krém: 4 dl 30%-os habtejszín 2 habfix 24 gr zselatin 6 ek. víz 20 dkg görög joghurt édesítőszer tetszés szerint 50 dkg fagyasztott vagy friss idénygyümölcs (cseresznye, meggy, málna, áfonya, sárgabarack…) Elkészítés Pörgessük meg a kukoricapelyhet a késes aprítóban vagy ha az nincs, akkor kézzel morzsoljuk kissé össze, hogy apróbb darabokat kapjunk. A csokit tördeljük kockára és tegyük a mikróba 3×20-30 másodpercre (ne felejtsük el időről-időre megkeverni). Adjuk hozzá az étolajat, keverjük el és forgassuk össze a kukoricapehellyel. A sütiformánkat béleljük ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a süti alapjául szolgáló csokis keveréket. Tegyük a hűtőbe. A zselatint szórjuk egy kis lábosba, adjuk hozzá a vizet és tegyük félre. A tejszínt verjük fel a habfixszel. A gyümölcsöt tisztítsuk, mossuk meg és tegyük félre. A kész tejszínt lapátoljuk át a turmixgépbe, adjuk hozzá a joghurtot, mixeljük egy kicsit, majd adjuk hozzá a gyümölcsöt is: turmixoljuk össze az egészet. A megáztatott zselatinhoz adjunk három evőkanál krémet és kis lángon kevergetve, melegítsük fel, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad. Öntsük a gyümölcsös masszához és turmixoljuk még fél percig. Vegyük elő az előkészített formánkat, öntsük a csokis alapra a masszát és hűtsük minimum egy órán át. Kockára vágva tálaljuk. Forrás: Mom with Five