Gianni nem iszik munka közben 2010-09-22 Sztáregészség Megosztás: Tweet Az olasz macsó a mértéktartás híve. Nem eshet szó alkoholfogyasztásról, miközben dolgozik, hiszen munkájában igyekszik a tökéletességre és a pontosságra törekedni. Gyakran hívják oda asztalukhoz Giannit vendégei, hogy együtt koccintsanak az étterem urával. Ám ő általában nemet mond, hiába kérlelik. Persze nem udvariatlanságból, csupán azért, mert szerinte semmiféle szeszes ital nem fér össze a munkával. A gasztroszakértő tizennyolc éves korában kóstolt először alkoholt és akkor tapasztalta meg, hogy az igazi Dolce vita lényege a mértéktartás: élvezni kell az ízeket. Igyál, de csak mértékkel! – Vallja a hazánkban élő olasz macsó, Gianni, aki szerint az alkohol nem fér össze sem a munkával, sem a sporttal. Azonban, ha mulatásról van szó, nem hiányozhat az asztalról a pálinka vagy a grappa. Gianni ugyanis egyiket sem veti meg.Bevallom, amióta itt élek, megszerettem a pálinkát, kiváltképp a szilvát, a barackot és a bodzát. Egy a lényeg, ne kaparja a torkom, ugyanis az olasz grappához vagyok szokva, amely maximum 40-43 fokos lehet. S míg itt sokan kísérővel isszák, Olaszországban a grappát magában fogyasztják, hogy élvezzék azt az ízt, amit a nedű ad? ? árulta el Gianni, aki nagy örömmel fogadta el az idei Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál meghívását, ahol az olasz italkülönlegességeket mutatja be a látogatóknak. Gianni szerint az étel, ital mind képes arra, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket. Egy finom vacsora, egy kis esti iszogatás, vagy akár egy disznóvágás, mind a baráti együttlétek alapjául szolgálhatnak. ?A kulinaritás az összetartás egyik legszebb kifejezési formája. Most például nagyon örülök annak, hogy a fesztiválra kilátogat velem a kedvesem is. Igaz, ő nem szereti a pálinkát, de biztos, hogy megkóstoltatom vele a kedvenceimet? ? árulta el jól ismert csibészes mosolyával Gianni, aki szerint az október 7-10 közötti Budavári Pálinka ? és Kolbászfesztivál sokat tesz a magyar hagyományőrzéséért. Forrás: