Dr. Gulyás Tamás

aneszteziológus, lúgosítás szakértő

1998-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 2004-ben szakvizsgáztam Aneszteziológus és Intenzív terápiás orvosként. Az intenzív terápiáról elég nagy ugrással tértem át az életmód medicinára 2005-ben. A súlyos betegségek kezelése során alkalmazott gondolkodási módszertant hoztam át és alkalmazom a krónikus, civilizációs betegségek alternatív terápiájában is.

Azóta számos életmód terápiás módszerrel ismerkedtem meg és alkalmaztam is azokat. Foglalkoztam vitamin terápiákkal, étrend-kiegészítőkkel, de hamar felismertem, hogy ezek alkalmazása mellett a táplálkozás átalakítása is elkerülhetetlen.

Az életmód kapcsán a táplálkozás, mozgás és lelki egyensúly megteremtése is egyaránt fontos. Noha ezek közül egyik sem elhanyagolható, az én kompetenciám főként a táplálkozás és étrend-kiegészítés területére terjed ki. Az étkezés ugyanis nagyban befolyásolja az anyagcserénk mellett a szöveteink sav-bázis egyensúlyát, az anyagcserénket, a gyulladásos állapotainkat és közvetve a pszichés működéseinket is. Mivel igen sokat foglalkoztam a lúgosítás témakörével és számos online publikációm is megjelent ezen a területen, sokan a lúgosítás egyik szakértőjeként ismernek, de tevékenységem nem csak erre korlátozódik.

Úgy gondolom az életmódot személyre szabottan kell kialakítani, mert genetikai különbségeink, lelki beállítottságunk, és a minket érő külső hatások egyedi megoldásokat követelnek. Anyagcsere folyamataink is különbözőek, így életmódi választásainknál ezt is figyelembe kell vennünk.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.