Fűszerek, amiket alig használunk!

Ha szeretnénk valami újat kipróbálni, vagy csak valami szokatlan, pikáns ízt adni ételeinknek, adjunk hozzájuk olyan fűszereket, melyek eddig még biztosan nem voltak a szekrényben! Vannak...

Ismered ezeket az ehető virágokat?

Köztudott, hogy rengeteg virágot használnak fel az ételek dekorálásához, a természetgyógyászatban vagy az orvostudományban - az azonban már nem mindenki számára egyértelmű, melyiknek a szirma...
lebojt_meregtelenites

A léböjt 10 alapszabálya

Napjaink divatos témája a léböjt. A méregtelenítés manapság trendi dolog, az egynapostól a többhetes léböjtkúrákig sokféle recept, módszer kering a világhálón. Napjaink divatos...

Hogyan tehetők madárbaráttá az üvegfelületek?

Fenyőrigók pusztulásától volt hangos a sajtó és a közösségi média az elmúlt hetekben. Naponta mintegy ötven madár esett áldozatául az egyik budapesti irodaház üvegfalának. Szerencsére...

Miért fontos diót enni?

A dió csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a vérrögképződést, javítja az érfalak rugalmasságát, jelentős mennyiségű omega-3 zsírsav található benne. Milyen ásványi anyagok és...

Új cápafajt fedeztek fel Belize-ben

Új pörölycápafajt fedeztek fel kutatók Belize partjainál. A WWF a felfedezés kapcsán további beavatkozásokat sürget a Közép Amerika partjainál húzódó korallzátony megmentése...

Van hatásosabb, mint az energiaital?

A kókuszvíz az elmúlt pár évben egyre népszerűbbé vált és táplálkozás szakértők szerint meg is érdemli a felhajtást, mert hatásos energiaitalnak bizonyul. Kókuszvíz a hidratáláshoz Az...

Kakukk! Itt az ezermester!

A kakukkfű az egyik legősibb gyógynövény, szerepköre azonban minden korban más és más volt. A kakukkfüvet kezdetben az ősi egyiptomiak használták balzsamozáshoz, majd az erő és a bátorság...