Ismered ezeket az ehető virágokat?

Köztudott, hogy rengeteg virágot használnak fel az ételek dekorálásához, a természetgyógyászatban vagy az orvostudományban – az azonban már nem mindenki számára egyértelmű, melyiknek a szirma ehető.

A Superstar Magazine 20 olyan virágot gyűjtött össze, amelyek szirmai természetes színt és finom ízt adnak ételeinknek. 

Bár sokféle lehetőség közül választhatunk – egyesek például virágszirmokból készítenek házi fagylaltot, vagy a snidling virágával teszik pikánsabbá a pizzát – kellő körültekintéssel kell csipegetni a természet szépségeit. Először mindig bizonyosodjunk meg arról, milyen fajtával állunk szemben, és ügyeljünk arra, hogy a lentebb felsorolt esetekben csak a szirmokat fogyasszuk el. Ne feledjétek: a vadon nőtt virágok a legegészségesebbek, hiszen őket valószínűleg semmilyen kémiai szerrel nem kezelték.

Kardvirág

Bár nehéz elhinni, de a kardvirág íze leginkább a salátához hasonlítható, így általában különféle köretekhez szokták tálalni.
kardvirág

12. Hibiszkusz

A hibiszkusz virága olyan, mintha áfonyát ennénk – a gyümölcssaláták egyik elengedhetetlen alapanyaga.

hibiszkusz

13. Jázmin

Édességek, valamint kagylók és rákfélék zamatát erősíti fel ez a csodás virág.
jasmine-wiki

14. Levendula

Pikáns és édes ételekhez egyaránt ajánlott – különösen ajánljuk a levendulacukrot kekszekhez, lekvárokhoz vagy zöldséges, fűszeres fogásokhoz.

lavender

pozitivnap.hu

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.