eper

Gyógyító gyümölcsök: eper

Tudta, hogy a piros, ízletes és lédús földieper milyen jótékony hatással van a szervezetre? Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner a...

Így készítsünk légfrissítőt otthonunkba

A légfrissítők lehetnek gyertyák, sprayek, potpourrik, zselék és mechanikai- vagy hőt kibocsátó termékek. Azok számára, akik aggódnak a környezetük biztonságáért, a környezetbarát...
kullancs

Lyme-kór: hogyan lehet megelőzni?ű

A Lyme-kór az egyik leggyakoribb, kullancsok által terjesztett betegség a világon. A kórokozó egy baktérium, a Borrelia burgdorferi, amely Európában és Észak- Amerikában honos. Fogékony az ember...

Így készítsünk mosódióból permetszert?

Egyre szélesebb körben ismert a mosódió, mint természetes tisztítószer. A természetbarát megoldások hívei a kertben is kipróbálhatják, mint rovarirtó permetszer. A szintetikus mosószerek,...

Gyógynövényes húsvét!

Lássuk, milyen gyógynövényeket használhatunk nem csak a húsvéti menü, hanem a tavaszi ételeink ízesítésére, megbolondítására!
méz

Ezért fontos mézet enni

Tudta? Minél sötétebb a méz színe, annál erősebb az antioxidáns hatása a benne található flavonoidok miatt. A méz antibakteriális minőségét a méz fajtája és a betakarítás módja is...

Minden, ami jód

Biztosítja a megfelelő szellemi fejlődést, szabályozza az anyagcserét, és karbantartja a pajzsmirigy működését, mégis keveset tudunk róla és keveset is fogyasztunk belőle! A jód szerepéről Prof. Balázs Csaba endokrinológus adott felvilágosítást.

A paradicsomlé mindenre jó!

A rosszindulatú daganatok kezelésének a röntgenbesugárzás egyik fontos módszere, melynek mellékhatásait amerikai kutatók szerint enyhítheti a paradicsomlé.

A teafa gyógyhatásai

A teafaolajat az Észak-Ausztráliában honos ausztrál teafa leveléből állítják elő. Az ausztrál őslakosok évezredek óta ismerik gyógyhatását, világszerte csak a 20. század közepétől...