Így előzd meg, hogy rémálommá váljon az ünnep

A karácsony az év egyik legszebb időszaka, együtt a család, gyönyörködhetünk a gyertya lángjában, a karácsonyfa fényeiben, közösen élvezhetjük a finom falatokat, és lecsúszhat egy-két...

Klasszikusok karácsonykor: hal, bejgli, bor

A halételek és a káposztás egytátételek mellett főként üdítőt és gyümölcsleveket fogyasztanak a magyarok a karácsonyi vacsoránál, míg a szeszesitalok közül, a bor örvend a legnagyobb...

Hogyan végezzük a csúszásmentesítést?

Felemelő látvány a gyermekkort idéző, hóval borított táj. Szépsége mellett azonban megannyi bosszúságot is okoz. Pláne, ha az udvarunkon vagy a házunk előtt kell eltakarítani a pelyheket....

Mire jó az afrikai vöröstea?

A Dél-Afrikából származó vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis) hajtásaiból készült tea, kedvező élettani hatásai és finom íze miatt, a modern életmód kitűnő kiegészítőjének...

Petrezselyem pesto

A pesto a genovai konyha egyik jellegzetes összetevője. Általában bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készített szószt jelent.
influenza, megfázás

Gyógynövényes tippek a téli bosszúságok ellen

Hogyan kerülhetjük el gyógynövények segítségével a tipikus téli betegségeket? Hogyan érjük el, hogy az ünnepi időszak ne a köhögésről, torokfájásról, orvoshoz járásról, hanem a...

Így kezeljük az arcüreggyulladást

Az arcüreggyulladás (szinuszitisz) az orrmelléküregek és az orrjáratok gyulladását jelenti. Általában baktérium, vírusos- vagy gombás fertőzés, illetve allergia okozza, de a probléma forrása...

Öt mítosz a dobozos gyümölcslevekről

Vajon igaz az, hogy a hosszabb szavatossági idővel rendelkező dobozos gyümölcslevek legalább olyan egészségesek, mint amit otthon készítünk? Az alábbiakban lerántjuk a leplet az 5...

A hónap gyógynövénye a dió

A közönséges dió (Juglans regia) gyógyhatásai: tonizáló, stimuláló, emésztést elősegítő és salaktalanító. Foszfortartalma miatt ajánlják angolkórra, hatásos nyirokrendszeri...