A D-vitamin-hiány felelős a civilizációs betegségekért A D-vitamin-hiány tünetei komoly betegség előjelei is lehetnek. A gyermek és felnőtt lakosságban végzett nemzetközi tudományos vizsgálatok arra utalnak, hogy a lakosság D- vitamin ellátottsága...
Így pusztulnak el a poratkák A poratka szezonnal egyidőben mind többet vagyunk otthonunkban, de tudjuk valójában mi lapul lakásunk zeg-zugaiban? A WHO becslése szerint időnk 90%-át bent töltjük. Mivel lassan beköszönt a...
Igazi őszi vitaminbombák: a sütőtök és a gomba Az őszi-téli időszakban jobban oda kell figyelnünk egészségünkre, a betegségek megelőzésére. Különösen igaz ez most, a koronavírus-járvány idején, amikor az optimálisan működő, erős...
A téli gumi csak az első lépés – erre figyeljen, ha biztonságosan akar vezetni a hidegben Akár jeges utakkal kell megbirkóznia a reggeli ingázás során, vagy sárban és esőben kell hosszabb távolságokat megtennie, fontos, hogy minden eshetőségre felkészüljön az ősz és a tél...
Gyógyító fűszerek – hogyan használjuk őket? A fűszerezés legfőbb célja, hogy kiemelje az ételek ízét, növelje az étel, élelmiszer élvezeti értékét. Az ízesítés mellett a különböző fűszerek tompíthatják a húsok jellegzetes...
Tudtad hogy a vanília is orchidea? Kevesen tudják, hogy a konyhában használt és nálunk is kedvelt vanília is az orchidea félék családjába tartozik. Látogassunk el a vanília eredeti élőhelyére
Egy korty cognac A cognac a brandy speciális változata. A külön elnevezés oka az ital származási helyében keresendő, ugyanis cognac csakis a Franciaországban található Charante völgyében előállított borpárlat lehet
A mustár nem csak evésre jó! A mustár gyógyhatását már az ókortól ismerték, és fel is használták gyógyszerként. Belsőleg emésztési zavarok ellen javasolt a használata, külsőleg pedig különféle gyulladások...
A leghatékonyabb nullkalóriás ételek Ehetünk és mégis fogyunk? De hogyan lehetséges ez? A válasz, hogy léteznek bizonyos null, vagy negatív kalóriás ételnek nevezett zöldségek és gyümölcsök, melyekből hiába fogyasztasz nagyobb mennyiségben, mégis égetik a zsírt!
Banán influenza ellen? A banán enyhíti az influenza tüneteit és édes ízének köszönhetően talán könnyebben lecsúszik, ha nincs betegen étvágyunk. A banán nemcsak Amerika első számú gyümölcse, hanem a...
Nagyevőknek: Társadalmi státusz! A kutatók kimutatták, hogy az önmagukat gyengének tartó fogyasztók nagyevéssel próbálják növelni társadalmi státuszukat.
Bélbaktériumtól vagyok éhes? A Coloradói Egyetem szakértője szerint lehetséges, hogy bélbaktériumaink „szabályozzák” a nagy mennyiségű étel elfogyasztására irányuló vágyunkat, sőt ezek miatt vagyunk idegesek addig, amíg beadjuk a derekunkat, és betömjük a harapnivalót.