Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát

Csak a dunavecsei Zöldi Kertészet munkatársai tudják, mi teszi olyan finommá a mákjukat, az általuk alkalmazott technológia ugyanis szakmai titok. A százéves múlttal büszkélkedő családi...

Tények és tévhitek a koleszterinről

A magas koleszterinszint korai szakaszában még nincsenek tünetek, de megelőzés, ill. kezelés hiányában súlyos rendellenességekhez vezethet. „Ma már bizonyított tény, hogy a vérben lévő...

Hidegben is kiegyensúlyozottan

a hideg őszi és téli hónapokban is számtalan módja van annak, hogy könnyű és tápláló fogásokat készítsünk, hogy táplálkozásunk kiegyensúlyozott legyen

Igazi őszi vitaminbombák: a sütőtök és a gomba

Az őszi-téli időszakban jobban oda kell figyelnünk egészségünkre, a betegségek megelőzésére. Különösen igaz ez most, a koronavírus-járvány idején, amikor az optimálisan működő, erős...

Tudtad hogy a vanília is orchidea?

Kevesen tudják, hogy a konyhában használt és nálunk is kedvelt vanília is az orchidea félék családjába tartozik. Látogassunk el a vanília eredeti élőhelyére

Egy korty cognac

A cognac a brandy speciális változata. A külön elnevezés oka az ital származási helyében keresendő, ugyanis cognac csakis a Franciaországban található Charante völgyében előállított borpárlat lehet

A leghatékonyabb nullkalóriás ételek

Ehetünk és mégis fogyunk? De hogyan lehetséges ez? A válasz, hogy léteznek bizonyos null, vagy negatív kalóriás ételnek nevezett zöldségek és gyümölcsök, melyekből hiába fogyasztasz nagyobb mennyiségben, mégis égetik a zsírt!

Bélbaktériumtól vagyok éhes?

A Coloradói Egyetem szakértője szerint lehetséges, hogy bélbaktériumaink „szabályozzák” a nagy mennyiségű étel elfogyasztására irányuló vágyunkat, sőt ezek miatt vagyunk idegesek addig, amíg beadjuk a derekunkat, és betömjük a harapnivalót.