Amit a gabonákról tudni kell! A köles, hajdina, árpagyöngy kiemelkedő mennyiségben tartalmaz rostokat, ez igaz a zabpehelyre, teljeskiőrlésű búza- és rozslisztre is.
Gabonavariációk: reggeli, ebéd, vacsora Rengeteg lehetőségünk van arra, hogy más-más gabonafélékkel színesítsük a picik étrendjét, és hogy elkerüljük a túl sós vagy épp cukros péksütemények fogyasztását.
Jóból és halból megárt a sok? Nem csak a szálkától kell tartani, ha halat eszünk. Jó tulajdonságait ismerjük, a rosszakat viszont kevésbé.
A vasárnapi ebéd segít fogyni? Kisebb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak azok a gyerekek, akiknek a családjaiban rendszeres a közös étkezés, állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
Ne kukázzuk ki a halmájat! A halfeldolgozó iparban általában kidobják a hal máját, pedig kutatók megerősítették, hogy a halmáj nagyon gazdag többszöri telítetlen zsírsavakban, melyek jótékony hatással vannak az egészségre.
Mi is a különbség a vaj és a margarin között? A vajat a tejből választják el köpülési technológiával, míg a margarint jó minőségű növényi olajokból, természetes növényi zsírból és vízből keverik.
Gyógyuljunk és szépüljünk! A méregtelenítés és a böjt szabályait betartva a tél folyamán lerakódott zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhatunk, közérzetünk javul és számos betegség gyógyulását is elősegíthetjük.
Miből gyűjthetnek fehérjét a vegák? Fehérjekombinációk vegáknak. Alternatívák a vegetáriánus étkezésben. Hogyan pótolható a fehérje?
Böjtöljünk egész nap! Az egynapos méregteenítés amolyan gyors „segítség”, hogy szervezetünk a saját tisztítási és gyógyulási folyamataira koncentráljon fokozottabban zöldségek és gyümölcsök segítségével.
A vegák egészségesebbek? A vegetáriánusokban alacsonyabb a szívbetegség, a diabétesz és a stroke kockázata.
Az étrendkiegészítők miatt eszünk egészségtelenül? Van, aki csupán azért döntött egy egészségtelen étel mellett egy egészségessel szemben, mert aznap már bevett egy multivitamin tablettát.