Elég vizet iszunk?

A korszerű, kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra is érdemes figyelmet fordítani, különösen a meleg, nyári időszakban.

Egészséges a csapvíz, fogyaszd bátran!

Egészségesnek, az ivóvíz-minőségi előírásoknak megfelelőnek találta a budapesti csapvizeket az Együtt Európáért Alapítvány "Igyunk csapvizet" című kampánya keretében több helyen lefolytatott vizsgálat.

Légy te is víz szakértő!

Tudtad, hogy a víznek is van íze? És hogy egyes ételek mellé más-más ízű ásványvíz illik? Nézz velünk az ásványvizes pohár mélyére!

Barackos jeges tea

Az őszibarack frissít, üdít, és jó kedvre derít. Csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Viszonylag sok C-vitamin benne.

Jelesre vizsgázott a kenyér

Pékáru célellenőrzése során hiányosságokat talált, komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő tényezőt viszont nem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Mit is együnk a strandon?

Ha már elviselhetetlen a hőség vagy itt a hétvége, kizárt, hogy otthon maradjunk az átmelegedett falak között. Irány a strand, a vízpart. Biztos, hogy előbb-utóbb megéhezünk

Málnajégkrém házilag

A málna már az ókorban is gyógynövényként volt ismert. Magas vitamintartalma miatt a gyümölcsöt gyakran nyersen fogyasztják, de vigyázzunk, mert magas a cukortartalma

Kukoricatermés hazánkban

A kukorica terméseredménye Magyarországon 2000. - 2011. között a betakarított összes termés ezer tonnára vonatkozóan.

Szórakoztató fogyi program 2. rész

Michael Paolini mérnök kollégáival járt ebédelni. Mivel egyértelmű lett számukra, hogy az elfogyasztott túl sok hamburger és krumpli a felelős a vastagabb zsírpárnáikért, a társaság meghozta a döntését: ideje lefogyni!

Hűsítő tejes finomságok

1957 óta, azaz immár 55 éve ünneplik meg a Tej Világnapját számos országban a Nemzetközi Tejszövetség jóvoltából. Ilyenkor külön figyelmet kap az a tény, hogy a tejnél kevés egészségesebb dolog van.

Mars menü rendel – 2. rész

Egy csapat tudós buzgón kever és kavar, ételalapanyagokat mér, süt, főz, és meg is kóstolja, amit készített, hogy tudja, milyen az eredmény. Feladatuk nem egyszerű: a 2030-as évekre tervezett Mars-utazás étrendjét kell összeállítaniuk.