Avokádókrém recept Az avokádókrém nemcsak finom, de egészséges is, hiszen az avokádó fantasztikus gyümölcs (illetve zöldség). Ha vendégeknek készítjük, ne hagyjunk neki sok időt, az avokádó a levegőn gyorsan bebarnul!
Töltött cukkini recept Könnyen elkészíthető étel, meleg nyári napokra kiváló. Laktat, mégsem kalóriabomba. Mivel a cukkini idénye még tart, mindenképp érdemes kipróbálni!
Illatos sárgarépasaláta Ha szeretjük a hagymát és a sárgarépát, az illatos sárgarépasalátát nekünk találták ki - egyszerű az elkészítése, citromlével és vágott füvekkel...
Karamellás jegeskávé recept Egy hűsítő jegeskávé még a legnagyobb melegben is remek választás lehet. Felpörget, energiát ad és még az íze is fantasztikus!
Túrós citromfagyi recept A túrós citromfagylalt kiváló nyári hűsítő desszert nagy forróságban. A túrós, joghurtos alaphoz jó sok citrom kell és egy kis méz. Próbáld ki a túrós citromfagyi receptet!
Burgonyás keksz lisztérzékenyeknek A burgonya, elhíresültebb nevén krumpli sokoldalú élelmiszer. Köretként, rakottként, de süteményként is felhasználhatjuk.
A nagy meleg árt gyümölcstermésnek Súlyos kockázat a nagy meleg a zöldség- és gyümölcstermesztésben, mivel az ágazat területének csak a 20 százalékát öntözik - mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke hétfőn az MTI érdeklődésére.
Gabonapehely – Terhességre, túlsúlyra, fejfájásra? Számos gabonapehellyel találkozhatunk az üzletek polcain - de hogyan döntsük el, melyik a legjobb számunkra? Íme, milyen összetételűeket a legcélszerűbb fogyasztani bizonyos...
Tejfölös, gombás ponty recept Bár a ponty őshazája Ázsia, manapság szinte minden mérsékelt égövi vízben megtalálható. Hazánkban is kedvelt alapanyaga a különböző halas fogásoknak. Kóstoltátok már a tejfölös, gombás pontyot?
A bornak is kell cégér…különösen, ha az egészségről szól A kissé reklám ízűnek tűnő megállapítás nem hirdetésből való, hanem a hazai májkutatás három évvel ezelőtt elhunyt professzorának az egyik emlékezetes megállapítása.
Cukormentes sárgabaracklekvár recept A sárgabarack lekvárt mindenki szereti. Elképzelhetetlen a fánk, a palacsinta, de a legtöbb pite is nélküle. Tudjuk meg, hogyan kell cukor nélkül...
Pálinkamúzeum nyílt Visegrádon A pálinkafőzés, illetve a pálinka történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a visegrádi Rév utcában megnyílt pálinkamúzeumban, ahol akár a "zugfőzés" is kipróbálható, sőt, egyedi címke sajátkezű gyártására is van mód.