Koronavírus és cukorbetegség: életmentő tippek és szabályok! Az eddigi tapasztalok szerint az életkor és a társuló krónikus betegségek is jelentős szerepet játszanak a koronavírus okozta betegség lefolyásában, és a fokozottan veszélyeztetett csoportok...
Változatos fehérjeforrások az otthoni edzéshez Ha unod már a csirke-rizs kombinációt Gyorsan telik az idő a karantén alatt, közben pedig egyre világosabbá válik, hogy az egészségünk érdekében most is rendszeres mozgásra van szüksége a...
Elég a felirat: Bio Az élelmiszer címkéjén elég feltüntetni azt a szót, hogy „bio”, és az emberek máris azt hiszik, hogy egészségesebb és finomabb, derült ki egy új tanulmányból.
Súlyfokozó ízfokozó A nátrium-glutamát elnevezésű ízfokozó, melyet a legtöbben a kínai ételekhez, és sokan az étkezés utáni fejfájásukhoz kötnek, a derékbőséget is növeli - állapították meg amerikai kutatók.
Gyorsételek – online befolyás veszélyezteti a gyerekeket? Nem kell sok a csemeték meggyőzéséhez Amikor a közösségi média gyorsételeket ajánl, a gyermekeket könnyű befolyásolni – mutatott rá egy új tanulmány. A kicsiknek elég két kép, amelyen...
5 dolog, amit nem tudtál a gabonapehelyről A gabonapehely az egyik kedvenc reggelink, ám vannak dolgok, amiket érdemes tudni erről a finom és egészséges ételről, mielőtt levesszük a bolt polcáról. Íme 5 dolog, amit érdemes tudnod....
Életmód változtatással az érelmeszesedés ellen Az elmúlt évtizedek tudományos vizsgálatai igazolták, hogy a táplálkozás központi szerepet játszik az érelmeszesedés kialakulásában. A magas koleszterin-, a telített zsír-, az alacsony rost-,...
Méregtelenítési kisokos: ezeket mellőzd a kúra alatt! Mindennapi mérgeink egészségtelen táplálékok vagy stressz formájában károsítják testi épségünket. Nézzük, miket ne vigyünk be szervezetünkbe tisztító kúránk során.
5+1 ok, amiért hasznos a koffein! Itt a tudomány álláspontja Fogyaszthatjuk energiaitalban, kávéban, teában vagy épp az egyre népszerűbb energy coffee formájában, sokunknak nem indulhat be a nap koffein nélkül. Évezredek óta ismeretes, hogy ébren tartó...
Körülbelül nyolc napig etessük a kovászt, ha kenyeret akarunk sütni A kovász nagyon érzékeny, kellő gondossággal kell vele bánni. A jó kovász enyhén savanykás illatú, állaga a galuskatésztáéra hasonlít. Érettségét a megfelelő idejű etetéssel, itatással...
Az erős immunrendszer 5 meghatározó összetevője A járványidőszak alatt az immunrendszer erősítése kulcsfontosságú. A jól bevált egészségmegőrző szokásainkról most sem szabad lemondanunk, de a megváltozott helyzethez kell igazítani...
Így hozd ki most a reggeleidből a legtöbbet! Ezekben az időkben, amikor minden és mindenki bizonytalan, még inkább keressük a biztos pontokat. A jól bevált szokások, rutin tevékenységek így még fontosabbá válnak, hiszen biztonságot...