Méregtelenítési kisokos: ezeket mellőzd a kúra alatt!

Mindennapi mérgeink egészségtelen táplálékok vagy stressz formájában károsítják testi épségünket. Nézzük, miket ne vigyünk be szervezetünkbe tisztító kúránk során.

A mai modern világban nap mint nap, észrevétlenül is beviszünk olyan táplálékokat szervezetünkbe, melyeknek egészségkárosító hatásuk lehet. Ha méregtelenítésbe vágjuk a fejszénket fontos, hogy megszabaduljunk a szennyező, káros, ártalmas anyagoktól, illetve gondolatoktól. A legelső feladatunk az, hogy szervezetünket megtisztítsuk a különböző mesterséges anyagok által keltett hatásoktól, ezzel helyreállítva az emésztés harmóniáját.

Mi mérgezi valójában testünket?

Tulajdonképpen az azonnal vagy órákon belül kedvezőtlen választ kiváltó anyagok és gondolatok egyaránt káros hatásúak. Mennyiségtől szinte függetlenül, a rendszeresen szervezetünkbe jutó toxinok idült, krónikus folyamatként szintén károsíthatnak. Valójában tehát méregként mindaz, ami testben, elmében és lélekben gyengít.

gyümölcslé

Külső és belső nagytakarítás

Tisztító kúránkat kezdjük függőségeink megvonásával. Hagyjuk el a kávét, az alkoholt és a cigarettát. Ezt követően vizsgáljuk meg hűtőnk és kamránk tartalmát. A finomított cukrot, telített zsírokat és tartósítószereket tartalmazó ételektől szabaduljunk meg egy időre otthoni méregtelenítésünk sikerességének érdekében. Az említett táplálékban található ártalmas anyagok hosszú távon nem csupán különböző betegségek kialakulásához vezetnek, de akadályozzák gyógyulásunkat is.

Miután kiselejteztük az éléskamránkat, következhetnek a saját és otthonunk tisztántartására, szépítésére szolgáló szerek. Igyekezzünk minimalizálni a vegyi alapú háztartási tisztítószerek használatát a kúra alatt. Belsőnk méregtelenítése mellett a külsőleg használt szépészeti szereinket is válogassuk át. Mellőzzük a bolti samponokat, dezodorokat és egyéb piperéket, helyettük pedig kutassuk fel a természetes alternatívákat.

Méreganyagnak számít maga a pesszimizmus, a stressz és az aggódás, éppen ezért, ha csak egy rövid időre is, de próbáljuk meg kizárni őket életünkből.

A következőkben foglalkozunk azzal, hogy teljes testi épségünk megőrzésének érdekében milyen anyagokat vigyünk be szervezetünkbe, alkalmazzunk külsőleg. Emellett a pihentető mozgás és a valódi relaxáció előnyeiről is beszámolunk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index