Működhet a távkapcsolat?

Bús István arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogyan tudjuk, és hogyan érdemes kezelni a távkapcsolatokat

A szerelem időt és teret legyőző érzés, halljuk gyakran. De akkor is ilyen rózsásan látunk mindent, ha valóban több száz, vagy ezer kilométert kell utaznunk ahhot, hogy magunkhoz ölelhessük választottunkat?

A távkapcsolat bizony megterhelő tud lenni, és gyakran el sem tudjuk kerülni, hiszen nem ritka, hogy a pár egyik fele a karrier, vagy a megélhetés miatt egy másik városba, országba költözik. Fájhat tehát a fejünk, amiatt, hogy működik-e így egy kapcsolat, vagy sem.

Egyformán viseli férfi és nő

Bús István szerint, valóban nehéz távkapcsolatban élni, de sokan úgy gondolják, hogy így megmarad az újdonság varázsa, hogy fenntartható a lángolás. Felmérés is készült a távkapcsolatok témakörében, és az eredmények szerint nincs különbség férfiak és nők között. Alkati kérdés, hogy ki mennyire viseli el a távollétet. Van, akinek fejfájást okot, van akinek nem.

Néhány „életmentő” alapszabály!

Nem árt néhány alapszabályt felállítani és betartani ahhoz, hogy működjön is egy távkapcsolat. Lássuk be, hogy alkati kérdés is, ki mennyire viseli el a másik fele távollétét, de sokat segít például, ha mindig pontosan megbeszéljük a következő találkozó időpontját. Így elkerülhetjük a bizonytalanságot. Gondoljunk arra, hogy nem örökre kell külön élnünk, csak időszakosan.

A vitákat mindig személyesen kell elintézni, nem telefonon. Az apróbb ügyeket, kellemetlenségeket, a boldogságokat azonban osszuk meg egymással telefonon, vagy levélben. Fontos azonban, hogy ne rutinszerűen hívjuk a másikat, mert az unalmassá válhat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.