Méregteleníteni az allergia ellen?

Dudás Katalin gasztropszichológus arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogyan változtathatunk az allergiánkon a különböző ételek fogyasztásával

Sokan vagyunk úgy néhány étellel, hogy, elfogyasztása után rosszul érezzük magunkat. Ezeket a rosszulléteket hajlamosak vagyunk rögtön allergiának titulálni. A valódi ételallergia azonban nem olyan gyakori, mint ahogy azt gondolnánk.

Dudás Katalin gasztropszichológus felhívja a figyelmünket, ha allergiásak vagyunk, a tejtermékekkel mindenféleképpen vigyáznunk kell. Ha ezt még gyümölccsel is kombináljuk már kész is a baj. Az ok egyszerű, a gyümölcsök könnyen, a fehérjék pedig nehezen emészthetőek. Tehát a gyümölcs gyakorlatilag elkezd „rohadni” a gyomrunkban, alkohol szabadul fel, és igen furcsa tüneteket produkálhatunk.

Nagyon sok allergia a helytelen táplálkozásból indulhat ki, és nagyon sok májfunkciós zavar is innen eredhet. Mivel az allergia a szervezet túlérzékenysége ezért a túlevés is okozhat ilyen reakciót. Ezért fontos a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Ezért fontos a személyre szabott étkezési terápia, magyarázza a szakértő.

Egy tipikusan augusztusban kialakuló allergiát enyhíteni lehet például azzal, hogy tavasszal, végigcsinálunk egy méregtelenítő kúrát. Ha rendszeresen lefolytatjuk ezt a kúrát idővel, akár meg is lehet szüntetni az allergiát. Fontos, azonban, hogy szakemberhez forduljunk, mert nincs egyetlen univerzális méregtelenítő recept. Mindenkinek egyénenként változik, hogy kinek milyen kúra méregteleníti a szervezetét.

A legtöbb ember nem ételallergiás inkább bizonyos mértékű intoleranciája van. Az intolerancia nem keverendő össze az allergiával. Az intolerancia elviselési képtelenség, amelyhez az immunrendszernek nincs semmi köze, ezzel szemben az allergia az immunrendszer túlérzékenysége.

Forrás: