Ismeri a “hegy vérét”? – Egy ma is használt csodaszer Arisztotelész korából

Közép-Ázsia hegyei bizonyos helyeken egy aszfalthoz hasonló anyagot tesznek szabaddá a felszínen, aminek Shilajit, Mumijo, Maumasil, Kao-Tun, stb. a neve.

A helybéliek szerint erős regeneráló képességgel rendelkezik és nagyszerű gyógyítószer is egyben. A shilajit megakadályozza a test elsavasodását, erősíti az emésztőrendszert és a beleket. A nehézfémeket magához köti és eltávolítja a testből. Ezen kívül minden eddig ismert nyomelemmel ellátja a szervezetet. Gyulladáscsökkentő hatása van. Úgy néz ki, mint egy kő, egyben egy szerves anyag, ami számtalan év alatt a növényi maradékból, viaszból és huminsavból állt össze. A természet többéves ciklusát zárja magába. A shilajit nem növény, de a növények alapvető építőköveiből áll.

Már a görög Arisztotelész, a tanítványa Nagy Sándor, a perzsa orvos Avicenna is ismerte a gyógyhatását. Az ayurveda szerint a shilajit neve „győzelem a félelem felett” és a „hegy vére”. Az élet meghosszabbítójaként és fiatalítószerként is használták. A vizsgálatok szerint ca. 20% fulvinsav van benne. A fulvin nagyon kicsi és könnyű, ezért a sejt membránján át tud lépni. Aktiválja a sejtben lévő folyadékot. A benne lévő szerves anyagok (ionos formában) vannak, ez a legjobb forma a sejtben való feldolgozásnak. Minden ma ismert nyomelemet tartalmazza, még olyanokat is, ami a termőföldek kiszipolyozása miatt a ma termő növényekből sajnos már hiányzik.

shilajit

Segít a test sav-bázis egyensúlyának a helyreállításában. A shilajit kivételes tulajdonsága, hogy hat a kötőszövetben. A kötőszövet egy úgynevezett közbülső raktár a salakanyagoknak, mérgeknek és nehézfémeknek. A shilajit bázikus, a kis mérete miatt, melyen behatol a szervezetbe, átadja a szállított ásványi anyagokat és nyomelemeket. Aztán a mérgeket, nehézfémeket és savas salakanyagokat magához köti. Így segíti a testet, és a sav-bázis háztartást ismét rendbe hozza.

Erősíti a bélrendszert, a gyulladást csökkenti. Talán a legfontosabb kötőszövet, amit rendszeresen ápolni kell, a bél kötőszövete. A beteg, nem ápolt bélkötőszövet elősegíti a bél betegségeket pl. nyálkahártya kitüremkedés (divertikum).

Ezek rendszerint az évek előrehaladtával jönnek létre és gyulladást okozhatnak. A bélrák előfutárának nevezik őket. A hämorrhoiden (aranyér) problémákat javítja a shilajit, még olyan esetekben is, ahol már csak operációkat ajánlanak. A benne lévő fulvinsavnak és a kén tartalomnak, gyulladáscsökkentő hatása van. Reumát és ödémát is gyógyít.

Méregtelenít  a nehézfémektől. Huminsavak a jellegzetes necc struktúrájukkal egy védő filmbevonatot hoznak létre a bél nyálkahártyáján. Ez megakadályozza az idegen anyagok (méreg) stb. vérbe jutását. Huminsavak, mint az aktív szén nagyon szívesen köt magához más anyagokat és nagy a felülete. Ezért kórokozók, pesticide, paraziták stb. anyagcseréjének mérgező visszamaradó részét a belekben magához köti, mielőtt ezek a májat vagy a veséket terhelnék meg.

shilajit2

Foto: pixabay.com

Segít egy optimális emésztést létrehozni. A huminsavak biztosítják, hogy a táplálék hosszabb ideig maradjon a belekben, ezáltal jobban fel lesz dolgozva a bennük lévő tápanyag.

 • A máj munkáját megkönnyíti.
 • Az idegeket és a szerveket erősíti.
 • Az immunrendszer működését aktiválja.
 • A gyomor működését erősíti.
 • Segít a különféle bőrbetegségeknél és allergiáknál.
 • A csontok egészségét és stabilitását növeli.
 • Erősít a stressz és a veszélyes sugárzások ellen.
 • A nyirokmirigyeket és a gyakori stressztől leterhelt mellékveséket erősíti.
 • A diabetes 2-es típusánál is gyógyító a hatása.
 • A vénák egészségét növeli és a vérzsírt csökkenti.
 • Nők és a férfiak termékenységét növeli.
 • A tüdő működését segíti.

A shilajit benzoesavat tartalmaz, görcsoldó, asztmatikus problémákat csökkentő és slejm oldó. Minden kedves Olvasónak ajánlom egy-két shilajit kő vagy granulátum beszerzését. A mai Oroszországban a házigyógyszertár egyik fontos alkotórésze. Az űrhajósok táplálékában is be van építve.

Próbálják ki a hatását!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.