Ínyenceknek: rooibos teában pácolt hús 2015-08-20 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A húsok finomabbak, porhanyósabbak lesznek, ha, pácoljuk őket. Most egy különleges páclét mutatunk csirke-, és pulykahúshoz. Rooibos tea, mint páclé? Gondoltad volna, hogy a különféle teákat nemcsak italként fogyaszthatod, de sütésnél és főzésnél is hasznát veheted? Egy csészényi jó erős teában pácolhatunk húst, sütemények tésztájához keverhetjü tej helyett, de akár fagyit, szorbetet vagy gyümölcslevest is készíthetünk belőle! Így nemcsak finomabb és különlegesebb lesz az étel, de egészségesebb is – a tea ugyanis számos antioxidánst tartalmaz! Különleges páclé készítése ínyenceknek A rooibos páclé elkészítése: Fontos a tea elkészítésének szabálya, mert enélkül a páclé keserű lesz. A pácléhez mindig erősebbre főzzük le a rooibos teát, mint amikor inni készítjük. A tea főzésekor a víz hőmérséklete és az áztatás ideje függ a tea fajtájától. A zöld és a fehér teát például ne forrásban lévő, hanem felforralt és ötven-hatvan fokra visszahűtött vízzel öntük le. A fekete teánál pedig, miután leforráztuk a teafüvet, három deciliter nyolcvan-kilencven fokos vízzel, három-öt percig hagyhatjuk ázni. Miután elkészítettük a kiválasztott teát, öntsük egy edénybe. A befűszerezett, beolajozott hússzeleteket helyezzük bele a langyosra hűtött, jó erős teába, hagyjuk állni pár órát, majd süssük ki – a hús ízletesebb és omlósabb lesz a teafüvek hatására. Fontos! Ha ízesített teafüveket használunk, a húst nem kell túlfűszerezni, mert a páclében ázva, át fogja veni a tea aromáját. Marhahúshoz a fekete, a halhoz, pulykához és csirkéhez a fehér és rooibos, a sertéshez pedig a zöld tea illik! Forrás: edenkert.hu Forrás: