Bon Bon mánia házilag 2015-04-12 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A bon bon egy olyan népszerű édességfajta, amit általában a boltban veszünk meg. Most mutatunk egy receptet, melynek segítségével könnyen elkészíthetjük otthon is ezt a csokis finomságot. Zserbó bonbon Hozzávalók: 1 evőkanál baracklekvár 2 evőkanál porcukor 2 evőkanál narancslikőr 15 dkg darált dió 15 dkg aszalt sárgabarack 10 dkg étcsokoládé 6 dkg vaj Elkészítés módja: 1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk. 2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot. 3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni. 4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba. Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is. Forrás: