Bon Bon mánia házilag

A bon bon egy olyan népszerű édességfajta, amit általában a boltban veszünk meg. Most mutatunk egy receptet, melynek segítségével könnyen elkészíthetjük otthon is ezt a csokis finomságot.

Zserbó bonbon

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj

bonbon

Elkészítés módja:

1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk.

2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot.

3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni.

4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba.

Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Forrás: