TÉnyleg igaz, hogy a férfiaknak nehezebb a hűség?

“A hűség a legkegyetlenebb béklyó” – mondja Ákos, de vajon van-e tudományos alapja annak a gyakran hallott felvetésnek, hogy a férfiak ezt a béklyót jobban megsínylik?

Az alapkoncepció, amit igen gyakran hallunk, valahogy így hangzik: a hímállat célja, hogy magját szétszórja szerte a világban, és minél több utóddal népesítse be a földet. Ezzel szemben a nőstény az utód kihordására és gondozására termett, így a hímben ehhez a stabilitást és a védelmet keresi. Ezért aztán a férfiak számára nagyobb kihívást jelent a hűség, mint a nőknek.

Foto:123rf.com

Nos, ez a felállás már az állatvilágban sem maradéktalanul teljesül, az embernél ráadásul az érzelmek és a szocializációs folyamatok is képbe kerülnek. Az Indianai Egyetem két tudósa, Dr. Aaron E. Carroll és Dr. Rachel C. Vreeman friss kutatásában minden kétséget kizáróan igazolta, hogy a nők libidója is változik egy hosszú, monogám kapcsolat során: a többség egy idő után kevésbé kívánja a partnerét, mint a kezdetek kezdetén, és ezeknek a hölgyeknek egy része nyitottá válik egy új partner közelségére is. 

Ha új párkapcsolatban gondolkozik és nem jelent problémát az országon belüli távolság, érdemes Nógrádban, Tolnában vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ismerkedni, ugyanis ezekben a megyékben a legalacsonyabb a hűtlenségi hajlam egy friss országos felmérés alapján.

Itt az új hűtlenségi térkép – A nógrádiak a leghűségesebbek

Mivel azonban a nők a gyereknevelés és a háztartás kihívásai miatt nehezebben szakadnak ki a megszokott mókuskerékből, egyszerűen kevesebb lehetőségük van arra, hogy félrelépjenek. Illúzióitok azonban ne legyenek: nőknél is, akár a férfiak esetében, az alkalom szüli a tolvajt. A megoldás? Etikus nem-monogámia, vagy épp tudatos megújulás, időről időre, ágynál és asztalnál egyaránt. 

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.