A legjobb gyakorlatok méhsüllyedés esetén

Ha méhprolapsusa más néven méhsüllyedése van, az azt jelenti, hogy az izomgyengeség hatására a méh több fokozatban süllyedhet meg, ami végül a méh előreeséséhez, és a hüvelyből történő kicsúszásához vezethet. 

 

Foto:reseachgate

Enyhe süllyedés esetén előfordulhat, hogy nincsenek tünetei.

A méh előreesése számos olyan tünetet okozhat, amelyek a hüvelyt, az alhasi részt és a hát alsó részét érintik, mint például:

  • fájdalom, nyomás, nehézségi érzés a hüvelyben
  • gyakori vizelés, vizelési zavarok
  • fájdalom szex közben
  • bélmozgási problémák
  • hüvelyi folyás vagy vérzés

Bizonyos gyakorlatok enyhíthetik a tüneteket és néha visszafordíthatják az enyhe eseteket, de a súlyos esetek további kezelést igényelhetnek.

Foto: healthdirect

Hogyan erősítsük a medencefenék izmait?


A medencefenék-izom gyakorlatok csökkenthetik a méhsüllyedést és enyhíthetik a tüneteket. A Kegel-gyakorlatoknak is nevezett medencefenék gyakorlatok köztudottan segítenek az izmok megerősítésében és a kismedencei szervek megtámasztásában.

Amit a Kegel-gyakorlatok előtt tudni kell


A medencefenék izmait nehezebb megtalálni, mint mondjuk a bicepszet, mert nem látszanak. Körbeölelik és támogatják a méhet, a húgyhólyagot és a beleket.
Ahhoz, hogy megtaláljuk őket, tegyünk úgy, mintha meg kellene állnod a pisilés közepén, és közben elkerülnéd a gázelvezetést. Ezek a medenceizmok akcióban. A kegelsorozat végrehajtásakor fontos, hogy ne tartsuk vissza a lélegzetünket, és ne szorítsuk össze a hasat, a combokat és a feneket. Kényelmesebb lesz, és elkerülhetjük a vizeletcsepegést, ha előbb kiürítjük a hólyagunkat. Ha egyszer beletanultunk, egyszerűen elvégezhető, és könnyen szokássá válhat! Íme pár nagyon hasznos gyakorlat:

Kerülendő gyakorlatok
A megerőltetés súlyosbíthatja a méhsüllyedést.  Az olyan gyakorlatok, mint az 

  • ugrálás
    aerobik
    súlyok emelése

súlyosbíthatják a tüneteket.

 

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.