Szervezéssel, higiéniával csökkenthető a kórházi fertőzések száma

A kórházi kultúra megváltoztatása, például megfelelő ellenőrző listák használata, csökkentheti a hibákat, életeket menthet és költségtakarékos.

Tíz százalékkal csökkentette a halálozási arányt az amerikai kórházak intenzív osztályain egy rendszer, amely azt hivatott biztosítani, hogy a kórházi dolgozók be is tartsák a szigorú higiéniai előírásokat – közölték  merikai kutatók.

A British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban közzétett tanulmány ismét igazolta, hogy a kórházi kultúra megváltoztatása, például megfelelő ellenőrző listák használata, csökkentheti a hibákat, életeket menthet és költségtakarékos.16314 Peter Provonost kutatásvezető, a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem munkatársa lélegzetelállítónak nevezte a tanulmány eredményét, amely szerint nem csupán a fertőzések száma csökkent a változtatások hatására, hanem jelentős számú halálesetet is sikerült megelőzni.

A program – melyet a tervek szerint negyven amerikai államban vezetnének be – dollármilliárdokat takaríthat meg az Egyesült Államoknak. A most ismertetett tanulmányhoz 1,3 millió hatvanöt év feletti páciens adatait elemezték, aminek során összehasonlították a halálozási arányokat azokban az intenzív egységekben, ahol bevezették a rendszert, illetve ahol nem.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.