Kívül ropogós, belül krémes – Rösti

A röszti egy remek burgonyás köret, ami kívül ropog, belül krémesen olvad szét a szájban. Ugyanakkor igencsak oda kell figyelni a sütésekor, hogy ne kapjon le a röszti két fele.

A sütés során nehéz lehet megfordítani, valamint fontos az ízléses tálalás. A Delimano serpenyőben tökéletes röszti pogácsákat készíthetünk egészen minimális olaj hozzáadásával. Egyszerűen csak spricceljünk kevés olajt a serpenyőbe, forrósítsuk fel, és már süthetjük is.

Figyeljünk arra, hogy ne túl magas hőfokon süssük a röstiket, mert akkor a külseje odakaphatna, a belseje pedig nyers maradna.

Hozzávalók 2 főre:

200 g burgonya

200 g savanykás alma

1 pici chili

450 vaj

pár csepp citromlé

1 púpos teáskanál kukoricakeményítő (gmo mentes)

2 tk olíva olaj (ha Delimano serpenyőben sütjük)

roszti

Az öntethez:

1/3 csokor friss petrezselyem,

2 ek extra szűz olíva olaj,

½ citrom leve

Továbbá:

220 g véres hurka,

saláta

1. lépés

A burgonyát és az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük őket egy textilbe, és csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá az aprított chilit, sózzuk, locsoljuk meg citromlével, és keverjük bele a keményítőt.

2. lépés

Közepesen magas hőfokú serpenyőbe tegyünk 4 röstit, amiket kb. fél cm vastagra, formázzunk. Süssük minden oldalukat arany barnára. Közben vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre a hurkát, és forró serpenyőben süssük meg minden oldalukat ropogósra. Az öntethez nagyon finomra aprítsuk a petrezselymet, és keverjük el az olajjal, és a citromlével.

Forrás: