Hosszabb-rövidebb időre napsütés várható

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre napsütés is várható, de elszórtan számíthatunk záporra is.

Lassan jön a napsütés és a visszavonhatatlan tavasz

Hétfőn hajnalban az ország nagyobb részén gyengén felhős időre lehet számítani, de elsősorban a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Őrség tágabb környezetében megnövekszik a felhőzet, és errefelé egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben a főváros környékén és az Alföld középső részén valószínű a legtöbb napsütés.

A Dél-Dunántúlon, valamint a Nyírségben és Borsodban felhősebb lehet az ég, de számottevő csapadék ezeken a területeken sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 5 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, a fagyzugos helyeken egy-két fokkal hidegebb lehet.  Fronthatás nem éri a szervezetünket.

felhoseg_idojaras

Távolabbi kilátások szerdáig:

Az időszak első felében változóan felhős, többé-kevésbé napos idő várható elszórtan záporral. Később erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé valószínű eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a +2, -3 fokról 0, +5 fok közé emelkedik, de kezdetben a fagyra érzékeny helyeken -5 fok körüli minimum is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 9, 15, majd az időszak második felében 7, 12 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. március 17. 6,3 °C -0,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 22,2 °C (2012) legalacsonyabb hőmérséklet: -10,0 °C (1925)

Pollen figyelmeztetés: 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.