Az anyukáim szeretnék, hogy heteroszexuális legyek!

Az ugyanolyan nemű párok kényszert éreznek arra, hogy heteroszexuális gyermekeket neveljenek

A homoszexuális szülőket érő társadalmi nyomás családi stresszt eredményez, mely megnehezíti, hogy a meleg szülők meleg gyermekei megkapják a társadalmi támogatást.

Arlene Istar Lev, szociális munkás szerint azok a gyermekek, akik leszbikus, meleg, vagy biszexuális családban nőnek fel, pszichológiailag egészségesnek tekinthetőek, és gyakran jobb teljesítményre képesek, mint társaik. Azonban a meleg szülők gyakran úgy érzik, hogy ahhoz, hogy jó szülők legyenek, heteroszexuális gyermeket kell nevelniük.11926A Family Process hasábjain olvasható tanulmány rámutat arra, hogy ezek a szülők (hasonlóan a heteroszexuális szülőkhöz) harcolnak azért, hogy gyermekük “normális” legyen. Lev ? aki már három évtizede dolgozik meleg szülőkkel ? hozzátette, hogy azok a szülők, akik saját identitásukat előnyként élik meg, egyedülálló képességeket éreznek magukban a probléma megoldására.

A legtöbb esetben a homoszexuális szülők gyermeke heteroszexuális lesz, azonban ez nem mindig van így ? csak úgy, mint heteroszexuális szülők esetén. A társadalom felelőssége, hogy felismerje és elismerje a meleg szülőket, ne pedig nyomást gyakoroljon rájuk, hogy viselkedjenek úgy, mint a “normális” szülők.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.