A munkanélküliségtől és a szegénységtől félünk

A magyarok leginkább a munkanélküliségtől és a szegénységtől félnek – közölte egy több országban végzett felmérés alapján a vizsgálatot végző cég.

Az Ipsos tavaly havonta végzett adatfelvételt huszonnégy országban, annak eredménye szerint a munkanélküliség és az álláslehetőség foglalkoztatta a legtöbb embert. Ugyanakkor csak tizenegy országban említették ezt az első helyen, Magyarország mellett Franciaországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Japánban, az Egyesült Államokban, Szaúd-Arábiában, Svédországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Törökországban.

A második legaggasztóbb témának a szegénység és a szociális egyenlőtlenség bizonyult, Oroszországban, Kínában, Belgiumban és Németországban azonban e miatt aggódtak leginkább a megkérdezettek. 16205Magyarországon ez a probléma tavaly év elején még csak a harmadik helyen szerepelt, az év végére azonban már Magyarországon is a szegénységtől és a szociális egyenlőtlenségtől való félelem került a második helyre, megelőzve ezzel a korrupció és a politikai botrányok gondját.

A harmadik leggyakrabban említett aggodalom a felmérésben részt vevő összes ország adatai alapján a félelem a bűnözéstől és az erőszaktól, ezt követi az aggódás a korrupció és a pénzügyi, illetve politikai botrányok miatt, majd az egészségügyi ellátáshoz köthető kételyek. Magyarországon viszont – az Ipsos grafikonja szerint – a vizsgált időszak nagy részében az egészségügyi ellátás miatt jobban aggódtak az emberek, mint a bűnözés miatt.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.