Megjelent az okos tükör!

Az „okos tükröt” fejlesztői arra szánják, hogy napi használatával segítsen megelőzni az olyan visszafordíthatatlan károkat okozó kórokat, mint a diabétesz vagy a szívbetegségek – írja az MNO

A Wize Mirror külsőre úgy néz ki, mint egy átlagos tükör, de ennél sokkal többre hivatott; egy 3D-s szkennert, egy multispektrális kamerát és egy gázérzékelőt építettek bele azért, hogy kiértékelhesse az egészségügyi állapotát annak, aki belenéz: megvizsgálja az arcát, megnézi a zsírszövet állapotát, figyeli az arckifejezését, és azt is ellenőrzi, mennyire kipirult avagy sápadt az arc – idézi az új technológia bemutatását a lap.

Az arc állapotát pásztázó szoftver a stressz és a szorongás árulkodó jeleit is felismeri, míg a gázszenzor mintát vesz a használó lélegzetéből olyan vegyület után kutatva, amely megmutatja, az illető mennyit ivott és dohányzott-e.

3d-facial-recognition_jcp6q_1822_N2r4e_1822

A háromdimenziós szkenner pedig elemzi az arc formáját és adatokat gyűjt arról, történt-e súlygyarapodás, valamint súlyvesztés. A multispektrális kamera képes becslést készíteni arról, mennyit ver a szív és a hemoglobinszintről is tájékoztat.

Miután a szoftver kielemezte az arcot – a folyamat egy percnél több időt nem is vesz igénybe –, a tükör egy pontszámmal jelzi, hogy a használó mennyire tűnik fittnek; ugyanakkor tanácsot is kap arról, hogyan vigyázhatna jobban az egészségére.

forrás: MNO

Forrás: